Steven Vereeken – Ons richten op de linkerkolom

Gentil Dossche
| 0 reacties
Steven Vereeken – Ons richten op de linkerkolom
Foto: © SC

    
Vanuit de onderste regionen is RC Lebbeke opgerukt naar de subtop. Na één derde van de competitie deelt men nu de vijfde plaats met de buren van KSK en met Ursel. Zondag werd, na twee mindere matchen die wel winst opleverden, weer goed gevoetbald en versloeg men verdiend staartploeg Kerksken.
 
Is de trein eindelijk echt vertrokken?
 
Steven VEREEKEN: “Om dat te stellen is het misschien nog iets te vroeg maar we zitten wel op de goede weg. Rapide kent een opwaartse beweging en we mogen ons nu echt op de linkerkolom gaan richten. Met deze ploeg mogen we de ambitie koesteren de top vijf te kunnen spelen. Om hoger te mikken is het wellicht nog te vroeg maar je weet maar nooit. Bij de winterstop zullen we een duidelijker kijk hebben hoe hoog we de ambities kunnen en mogen stellen.”
 
Jullie kenden een zwakke start. Wel goed voetbal maar te weinig puntengewin. Ligt dat volledig achter de rug?
SV: “We winnen nu voor de derde keer op rij hoewel we de voorbije matchen eigenlijk minder goed speelden dan daarvoor. We rekenen niet in de orde van negen op negen maar eerder in die van de veertien op achttien die we nu haalden. We misten inderdaad onze start omdat er teveel foutjes werden gemaakt. En die werden cash betaald omdat we moeilijk scoorden. Deels door pech. Die ban lijkt nu ook gebroken. Jens (Verroken) scoort opnieuw en dat is positief nieuws. Het klikt blijkbaar goed tussen hem en Preben (De Leeuw) die op het middenveld echt zijn draai heeft gevonden.”
 
Bij die foutjes werden er ook een paar aan u aangewreven. Terecht?
SV: “De foute terugspeelbal tegen Eine was eigenlijk de enige waarvoor ik alle schuld op mij neem. Ik denk dat ik me voor de rest weinig te verwijten heb. Vorige week tegen Terjoden heb ik dat trouwens rechtgezet. Die foutjes pak je de week daarna wel mee maar dan moet je zoiets van je afzetten. En na al die jaren lukt dat wel.”
 
Je bent een van de ‘anciens’ in de jonge bende. Was Rapide een bewuste keuze?
SV: “Op het einde van vorig seizoen rezen er wat problemen met Dilbeek. Men wou dat ik bleef maar alles werd op de lange baan geschoven. Toen Rapide kwam aankloppen heb ik niet lang geaarzeld. Temeer omdat ik ondertussen naar Opwijk ben verhuisd. Op vijf minuutjes ben ik op de club. Ik had wel gehoopt dat de club in vierde was gebleven maar omdat hier de ambitie is zo snel mogelijk terug naar bevordering te raken heb ik niet getwijfeld.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties