Dilbeek te sterk voor Grimbergen

Grimbergen hoopte dat de terugkeer van trainer Slachmuylders punten zou opleveren. Kariouhi mocht voor het eerst starten en Kassindi verhuisde naar de bank. Dilbeek wou natuurlijk de aansluiting met de subtop niet verliezen en dat kon enkel gerealiseerd worden door te winnen.

De bezoekers schoten dan ook scherp uit de startblokken. Kariouhi kopte de bal in de voeten van De Pauw die van ver kon uithalen. De bal ging niet ver naast. De vroege voorsprong zou er toch komen. Lievens kon eerst een schot nog afweren, maar Berthé duwde makkelijk binnen: 0-1. Niet veel later slaagde De Backer er niet in Van Den Bergh af te stoppen. De laatstgenoemde zag zijn schot gered door Lievens. Dilbeek had duidelijk overwicht en Grimbergen kwam er niet aan te pas. Na een volgende doorbraak van Dilbeek besloot Dessaer over. In de 20ste minuut stak Grimbergen toch eens de neus aan het venster. De bal werd naast doel getild. Dit kon niet voor een kentering zorgen, Dilbeek bleef domineren. Lievens won nog net het luchtduel van Berthé en Pollefoort kon wegwerken. Een vrije trap van Van Laere werd overgekopt. Vlak voor rusten kon De Pauw er toch 0-2 van maken. Bras kopte de laatste kans uit de eerste helft naast. 0-2 dus na een eerste helft waarin het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen duidelijk was.

In de eerste vijf minuten van de tweede helft werd de wedstrijd helemaal beslist. Van Den Bergh kopte een voorzet van Van Laere in de linkerhoek binnen: 0-3. De 0-4 leek er aan te komen, maar de bal werd nog van de lijn gehaald. De hoekschop die hierop volgde werd toch door Schotte binnengekopt. Halverwege de tweede helft kwam Grimbergen stilaan wat beter in de wedstrijd. Er was nog wel een goede kans voor Dilbeek, maar de aanvaller liet de bal te ver van de voet schieten. Maar Dilbeek leunde steeds meer achteruit en moest het initiatief nu aan Grimbergen over laten. Bras liet een lage voorzet van Gaudaen lopen waardoor Pollefoort op doel kon schieten. Sakalis weerde het schot af met de vuisten. Een kwartier voor tijd kopte Bras van dichtbij de 1-4 binnen. In blessuretijd beging Dilbeek-doelman Sakalis een fout op Bras binnen de zestien. De bal ging op de stip, maar Sakalis ontsnapte wel aan een rode kaart. Baudet zette de strafschop om en zorgde voor de 2-4 eindstand.

Dilbeek was duidelijk een maatje te groot voor Grimbergen. In de eerste vijftig minuten kwam Grimbergen er amper aan te pas. Daarna nam de thuisploeg langzaam aan toch het initiatief over en kwam Dilbeek niet meer onder de druk uit. Het kalf was echter al verdronken. Grimbergen ziet zijn naaste concurrenten verder weglopen en komt in steeds slechtere papieren terecht. Dilbeek houdt na deze verdiende zege voeling met de top.

GRIMBERGEN: Lievens; Van Den Bogaert, Kariouhi, Peeters, Horasanli; Baudet, Van Winckel(80' Kassindi), De Backer(46' Hofman), Pollefoort; Bras, Gaudaen

DILBEEK: Sakalis; Vandael, Schotte, Dessaer, Kums; Van Laere(65' A.Türk), P.De Pauw, Vande Gucht, Taurin; Van Den Bergh(79' Mustafaovski), Berthé

DOELPUNTEN: 3' Berthé 0-1, 44' P.De Pauw 0-2, 46' Van Den Bergh 0-3, 49' Schotte 0-4, 75' Bras 1-4, 90'+2' Baudet 2-4(pen)

GEEL: 60' Horasanli, 84' Mustafaovski, 90'+1' Sakalis