Bremen gelijk, Dortmund verliest

Philippe Crols

Na dertien speeldagen in de Bundesliga zal Schalke 04 de stand aanvoeren. Dat zal de ploeg uit het Ruhrgebied ook alleen doen en dat komt enerzijds omdat Bayern Stuttgart klopte en anderzijds omdat Bremen opnieuw niet verder dan een gelijkspel kwam. Voor het overige verloor Dortmund nog eens in eigen huis. Die andere wisselvallige ploeg, Hertha BSC, kwam winnen bij de Borussen.

Alemannia Aachen - Werder Bremen  2-2

Met Werder Bremen gaat het de laatste weken wat minder goed. Vorige week kwam Dortmund winnen aan de Weser en in Aachen kwamen Klose en co niet verder dan een gelijkspel. Na een halfuur spelen stonden de bezoekers ook al op achterstand na een goal van Rosler. Aachen is zelf niet aan een goede reeks bezig, maar leek in de tweede helft toch lang op de zege af te stevenen. Mertesacker maakte in het begin van de tweede helft wel gelijk, maar Schlaudraff scoorde twintig minuten voor tijd de 2-1. Als de nood voor Bremen het hoogst is kan het echter nog altijd wel rekenen op Klose. Hij bezorgde zijn team tien minuten voor tijd nog een puntje waardoor het op twee punten van leider Schalke staat.

Borussia Dortmund - Hertha BSC  1-2

Dortmund-HBSC, dat zijn twee wisselvallige ploegen tegenover mekaar. BVB won vorige week nog in Bremen en Hertha speelde thuis gelijk tegen Bochum. Zaterdag wonnen de hoofdstedelingen in Dortmund dat zo blijft steken op een thuisoverwinning. De eindstand stond na de eerste helft al op bord. Na tien minuten opende Schmidt de score voor de bezoekers. Gilberto verdubbelde vijf minuten later de bezoekende voorsprong. Halverwege de eerste helft lukte de thuisploeg nog wel de aansluitingstreffer. Vanop de stip maakte Frei er 1-2 van, maar daar bleef het dus wel bij. Hertha houdt de top-4 zo toch nog min of meer in het vizier. Dortmund laat diezelfde top-4 uiteraard verder uitlopen.