Elfde speeldag in het teken van topper

Elfde speeldag in het teken van topper
Foto: © SC

In Derde Klasse B staat dit weekend de elfde speeldag op het programma. De meest in het oog springende wedstrijd is ongetwijfeld CS Sprimont - Olympic Charleroi, met andere woorden het nummer één tegen het nummer twee. De drie Limburgse ploegen treffen allen een Waalse ploeg uit de rechterkolom van de rangschikking.

Vanavond staat dus de topper tussen CS Sprimont en Olympic Charleroi op het programma, onmiddellijk de twee grootste (en enige?) titelkandidaten. De bezoekers uit Charleroi zullen wellicht met veel vertrouwen de wedstrijd aanvatten. Vorige week verloor Sprimont verrassend op het veld van FC Luik, waardoor niet Sprimont maar Olympic de eerste periodetitel op zak mocht steken. Het wordt afwachten of de Luikenaars hersteld zijn van deze opdoffer. Bij winst nemen de Karolingers virtueel vier punten afstand, Sprimont werkte reeds een wedstrijd af van de vijftiende speeldag tegen Seraing. 

KSK Tongeren HM krijgt Kelmis op bezoek. Tongeren verloor thuis nog niet en het ziet er niet naar uit dat het deze ongeslagen status dit weekend zal moeten opgeven. Na een paar mindere uitslagen, konden de Eburonen vorige week opnieuw aansluiting vinden met de top vijf na een overwinning in de derby tegen Bocholt. Toch moet Tongeren waakzaam zijn. Kelmis staat onderin de rangschikking, maar vooral tegen ploegen bovenin werden er punten gepakt. Zo werd er onder andere gewonnen tegen Olympic Charleroi en gelijk gespeeld op het veld van de derde in de stand UR Namur.

In de kelder van de rangschikking staat het belangrijke duel tussen La Louvière en KSK Hasselt op het programma. Het verschil tussen beide ploegen is één punt, de Wolven begonnen wel met drie minpunten aan het seizoen. Hasselt zag vorige week Francis Vanhaemel ontslag nemen en stelde deze week Hugo Briers aan als nieuwe hoofdtrainer. Het wordt afwachten of de nieuwe trainer de negatieve spiraal van vijf opeenvolgende nederlagen kan doorbreken. 

Bocholt VV gaat op bezoek bij hekkensluiter CG Walhain. De Limburgers haalden slechts een één op zes uit zijn laatste twee wedstrijden en is weggezakt in de rangschikking naar de achtste plaats. Walhain staat troosteloos laatste en heeft reeds vijf punten achterstand op de voorlaatste Kelmis. Vooral voor Walhain is de wedstrijd van morgen van groot belang, bij een nieuwe nederlaag begint het er heel erg slecht uit te zien. Winst zou de ploeg opnieuw aansluiting geven bij een vijftal ploegen die op een kluitje staan. 

De andere wedstrijden:

Couillet - UR Namur

WS Woluwe - FC Luik

Franc Borains - Seraing

CS Verviers - Visé
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties