Trainers na KVM-Ronse

Bart Hermans
| 0 reacties
Trainers na KVM-Ronse
Foto: © SC

Voetbalkrant was wederom aanwezig op de trainersbabbel na de wedstrijd KV Mechelen – Deinze.
 
 
“Na een verlies kan je nooit tevreden zijn maar wat ik van onze kant in de tweede helft zag stelt me toch gerust. In de eerste helft kregen we weinig kansen en de eerste twintig minuten hadden we het heel lastig. Na het doelpunt was de thuisploeg minder dwingend en konden we beter in het spel komen. In de tweede helft heeft onze keeper zich zeker niet moeten moe maken. We kwamen beter in de wedstrijd en kregen zelfs nog een kans. Natuurlijk heeft KV Mechelen verdient gewonnen, we wisten dat het hier lastig ging worden maar hebben gedaan wat we konden. We staan nu wel voorlaatste maar als we zo blijven spelen gaan we nog heel wat punten pakken en een paar plaatsten stijgen. Als ik er niet meer in zou geloven zou ik geen trainer van Ronse blijven. We wisten voor het seizoen dat het zeer moeilijk ging worden om het behoud te verzekeren maar toch blijf ik erin geloven.”
 
 
“ We schoten heel goed uit de startblokken. Ronse koos ervoor om een pressing te voeren op het middenveld zodat daar de ruimte lag voor ons. Na het doelpunt hielden we de bal te lang bij en dit komt het spel niet ten goede. Dit was de slechtste tweede helft die ik als trainer van KVM heb meegemaakt. Ook in deze situatie moeten we ons ding doen en de rust in de ploeg houden. Dit lukte vandaag wat minder. Het was een zwakke prestatie en het enige positieve is dat we gewonnen hebben. Voor de wedstrijd had ik al gezegd dat ik niet met drie of vier nul wilde winnen maar met één-nul. Volgende week moeten we naar Virton en een gemakkelijke overwinning zou sommigen misschien Virton doen onderschatten. Nu ga ik met een scherpe ploeg naar Virton.”
 
Dender wint vandaag opnieuw en lijkt de kampioenstitel lijkt al ver weg voor jullie. Een periodetitel dan maar?
 
“Ik wil nogmaals benadrukken dat dit KVM dit jaar nog geen kampioen wil spelen. Ons doel is een plaats in de top vijf en een periodetitel onderweg is meegenomen maar geen must. Leg alstublieft geen onnodige druk op mijn jongens. Het enige dat ik dit jaar wil is stabiliteit en een goede basis voor volgend jaar. Dan moet de titel wel het doel zijn.
Ik vond Ronse vandaag redelijk goed voor de dag komen en als Omelianovitch er nog eens bijkomt is dit een zeer degelijke ploeg. Als je zo een wedstrijd speelt als vandaag dan zie je dat de supporters verwend zijn dit seizoen en veeleisender worden. In de tweede helft klonk er heel wat gemor. Het belangrijkste is dat je mindere wedstrijden ook wint.”
 
De manager van Olivier Werner stuurde deze week een brief naar de club dat zijn cliënt met Nieuwjaar vertrekt als hij geen basisplaats krijgt. Wat is je reactie hierop?
 
“Eigenlijk hoef ik er geen commentaar op te geven, Kevin (Kempeneer) doet het goed en houdt die twee matchen dat hij erin staat de nul. Waarom zou ik terug moeten wisselen? Ik vind dat de spelers onderling respect moeten hebben voor elkaar. Hij heeft zijn kans gekregen en ik vond hem wat te zwak en daarom staat Kempeneer er terug in en die doet het goed. Het was en is nog steeds aan hem om te bewijzen dat hij dat plaatsje verdiend.”
 
Bron Foto's: An Rogier (www.kvmechelen.be)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 16:00 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties