Zitka en Mpenza vallen uit

Dirk Pieters

Anderlecht verloor zaterdagavond met 2-1 van AA Gent  Toch was er nog meer pech voor de ploeg van Franky VercauterenMbo Mpenza en Daniel Zitka vielen immers uit met een blessure. Beide spelers missen hoogstwaarschijnlijk de Champions League-wedstrijd tegen Lille.

Doelman Zitka werd aan de rust vervangen door Schollen. De Tsjechische keeper voelde pijn aan de adductoren en kon niet meer verder. "We moeten de resultaten nog afwachten, maar de kans is klein dat hij Lille zal halen. Misschien is hij nog net op tijd gestopt en valt het nog mee", aldus Vercauteren.

Mpenza werd enkele minuten later vervangen door Serhat Akin. Mpenza kreeg in de eerste helft een trap tegen het been, maar wou toen nog niet naar de kant. Ook tijdens de rust wou de aanvaller opnieuw aan de tweede helft beginnen, maar al snel bleek dat het niet meer ging. "Mpenza kreeg een harde trap en kon niet meer verder. De blessure is niet zo erg als bij Zitka." [AN]