Analyse Auxerre en Marseille herpakken zich

Ruben Claesen
| 0 reacties
Auxerre en Marseille herpakken zich
Foto: © SC

Na vier opeenvolgende nederlagen heeft Marseille weer kunnen winnen, Vélodrome slaakte afgelopen zondag een zucht van verluchting. Buiten Marseille kon nog een team aanknopen met een overwinning: Auxerre versloeg Toulouse. Lyon blijft daarentegen winnen, zij het allemaal minder overtuigend dan aan de start van het seizoen.
 
Albert Emon moet zondagavondlaat ongeveer de gelukkigste man in Frankrijk zijn geweest. Zijn Marseille had immers net Valenciennes verslagen en zo een einde gemaakt aan een roetzwarte reeks van één op vijftien. ‘Ook al was onze match helemaal niet goed, die overwinning doet ons ongelooflijk deugd. Het noodzakelijke is bij elkaar gevoetbald: die drie punten. Afgelopen week hebben we ontzettend hard en ook goed getraind, alleen ’s weekends wil het niet altijd lukken. Nu dus weer wel’ sprak Emon.
 
Luigi Pieroni bezorgde AJ Auxerre afgelopen zondag de drie punten door net na rust de enige treffer achter doelman Douchez te koppen. L’Equipe bombardeerde onze landgenoot zelfs tot man van de match. In tegenstelling tot Pieroni was die andere Belg, Kevin Mirallas, minder succesvol. Hij mocht wel aan de match beginnen en dwong ook enkele goeie kansen af, maar werd in de loop van de tweede helft vervangen. Ook Peter Odemwingie kon het tij niet doen keren, Sochaux – Lille bleef 0-0.
 
Olympique Lyon ging moeizaam winnen op het veld van de laatste, Sedan. In de Ardennen was het tot tien minuten voor tijd wachten op de enige goal van de wedstrijd; een eigen goal van Abdou. Zo heeft de landskampioen alweer twaalf punten op voorsprong op het achtervolgend pelotonnetje, waar buiten Lille nu ook Lens en Nancy tussenzitten.
 
Lens profiteerde optimaal van de draw in Sochaux door Nantes in eigen huis te kloppen. Ook Nancy vond zo aansluiting met de kop van een ‘Best of de Rest’-competitie, waar het steeds meer begint op te lijken. De ploeg van Tosin Dosunmu, die overigens weer op de bank moest beginnen, won thuis met een zuinige 1-0 van Troyes, dat zo voorlaatste blijft.
 
Saint-Etienne is ook sterk bezig. Door de winst tegen Nice op eigen veld springt het over Sochaux naar de vijfde plaats, met één punt achterstand op Lille en co. Verder speelde Monaco 2-2 gelijk tegen Lorient, Bordeaux won met 0-2 op PSG en Rennes – Le Mans eindigde op 1-1.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties