Wedstrijd verslagen 19/11/2006

Hendrik De Vriesere

In een matige eerste helft kon VSV.Gent geen grond aan deze wedstrijd geven. Het waren de bezoekers die voor het meest aanvallend werk zorgde. Een 0-0 stand aan de rust. " Serskamp kwam met sterkere papieren uit de kleedkamer " , want in nog geen tien minuten tijd stonden ze al met 0-3 voor. In de 52' maakte de De Schaepmeester er 0-1 van , en vier minuten later was het de beurt aan Bouchareb 0-2 ( 56') , VSV.Gent even het noorden kwijt en zo kwam er een derde treffer aan te pas dit was via , " De Hemptinne we waren toen al in de 65' , nog in de slotfaze kon de thuisploeg nog een doelpunt versieren en dit op strafschop , " die werd omgezet door de De Zutter , Serskamp won zo de partij , eindstand 1-3.

Na het verlies van vorige week tegen Azalea was Naz/Eke terug op zoek naar winst , in eigenhuis tegen Laarne om zo in de spits van het klassement te kunnen blijven. Een evenwichtige wedstrijd , waar beide ploegen een helft voor hun rekening nam. Toch moest Naz/Eke op een achterstand toe kijken op het halfuur  , het was Bogaert die Laarne op voorsprong bracht dit was in de 36' . Na de rust was Naz/Eke stevig op zoek naar de gelijkmaker , daar hadden ze hard moeten voor knokken , " Die kwam er in de 53' via Depoorter 1-1" ; Ze dreven daarna het tempo op en Laarne plooide massaal terug. Met een fout in de verdediging , werd er een strafschop gefloten in de 62' , die werd omgezet door Vanderdonck zoudat Naz/Eke de zege binnenshuis kon behouden , eindstand 2-1.

In de stadsderby tussen St.Muide en Azalea , waren beide ploegen afweerhoudend om een aanval op touw te zetten , maar op het halfuur werd er dan een betwiste strafschop gefloten. " Die werd omgezet door Piens van Azalea ( 0-1)". Net voor rust werd er een afgeweken bal in doel getrapt door Verstraete (0-2), zoudat de bezoekers met een gerust hart naar de kleedkamers gingen. In de tweede helft liet Azalea de thuisploeg komen , maar speelde op de counter ; dit werd tevens afgestraft in de 60' met een derde treffer ditmaal was Van Thornhout de afwerker van dienst. De zege was vast al binnen en lieten St.Muide de eer redden met in de slotfaze een doelpunt tegen te krijgen gescoord door Brosse , eindstand 1-3.

Doelpunten festival op SK.Kalken die hekkensluiter Erperondegem ontving , in de 18' werd het al 1-0 dit via De Sutter. Na dit doelpunt gingen de bezoekers volledig onderuit want Matthijs maakte in 21' en 37' (4-0) van, eerder had De Clercq ook al zijn doelpuntje mee genomen. Net voor rust bracht Wiggy de stand terug op 4-1. In de tweede helft was het eenrichtings voatbal De Sutter , Matthijs ( 2 ) en Impens zij legde de eindstand vast. Het mooiste doelpunt kwam uit de voet van Matthijs die als een wereldgoal werd genoteerd , in de kruising waar de de bezoekende doelman het nakijken had , eindstand 8-1.

In de partij waar beide ploegen in de medemoot van de klassering staan, was het hoogstaande voetbal. Heusden die tegen T.Melle speelde kon al snel kijken op een uitsluiting van doelman Vlerick (Heusden) , in de 3' stond T.Melle al op voorsprong dit via Piens. Zo gingen ze ook de rust in 0-1. Daarna was het terug Piens die de 0-2 op het bord prikte, we waren amper twee minuten ver in de tweede periode. De thuisploeg met hun tien eenheden , liet niet begaan ze waren aan een zwakke partij begonnen , maar Herrebaut kon in 47' de aansluitingstreffer maken, maar een gelijkspel zat er niet meer in en dit wegens hun inzet , eindstand 1-2.

SKV.Oostakker was op bezoek bij Overmere , de bezoekers die vooraan in de klassering staan werden wel een handje geholpen door de thuisploeg want met twee own goals kwamen ze al snel op een relante voorsprong. Eerst werd het 0-1 via Van Meulecom, en dan hulp van De Vrieze en De Keukeleire werd het 0-3. In de tweede helft probeerde Overmere nog de schade te beperken maar , lukte maar deels in "Hornsby bracht de stand dan op 0-4" , en daarna nog twee tegentreffers van de thuisploeg via , " Ojumah en Manzo in de laatste vijf minuten , toch kon het niet meer baten voor Overmere , die een klasse sterker Oostakker niet uit zijn lood kon slaan , eindstand 2-4.

Een wedstrijd die erg evenwichtig was , dit was te zien tussen C.Melle en KFCO.Gent . Een zoveelste derby in de Gentse regio. Maar de bezoekers werden al in de eerste helft gehavend met een uitsluiting. Er was nog niet eens gescoord, zoudat de plaatsen zouden gewijzigd worden, bij aanvang van de tweede helft . Dit werpte vruchten af want KFCO.Gent kwam met tien man al snel op voorsprong, dit via Avtaev 0-1. Toen de bezoekers een strafschop kregen en miste , om een relante voorsprong uit te bouwen , dan kam C.Melle toch langzij via Babylon 1-1 in de 70' . Een derby zege zoals we er zoveel kennen , eindstand 1-1.

In een harde wedstrijd tussen Moortsele en Smetlede , kon de thuisploeg al in de eerste helft op rozen staan ; " Want in de eerste helft misten ze vier kansen , met grote woede van de trainer " . Daarna kwamen beide partijen uit de kleedkamer met een goede motivatie , het was eerst Van De Viere die Moortsele op 1-0 stelde ". Maar de vreugde was van korte duur want , tien minuten later stonden de borden gelijk 1-1 " , dit gebeurde via Govaert. Moortsele vocht voor de thuiszege en dat leverde vruchten af want , dat zou voor de thuisploeg een belangrijke zege opleveren , in de slotminuut maakte De Mulder de winninggoal 2-1 was de eindstand.