Opluchting bij trainer Guy Vermoesen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Opluchting bij trainer Guy Vermoesen
Foto: © SC

Een dolgelukkige Guy Vermoesen zal zich zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van Rapide Lebbeke zeker nog lang geheugen. Voorzitter René Mergan, aan de rust nog in zak en as, zag hoe de nieuwe aanpak van zijn sportieve leider in een sprankelende tweede helft succes opleverde.
 
Wat is het eerste gevoel dat nu bij je opkomt?
G.V.: opluchting! Uiteraard ook een immens gevoel van geluk na de collectieve prestatie in de tweede helft.
 
Je opteerde voor quasi dezelfde spelers, zij het in een gewijzigde veldbezetting
G.V.: Met de debacle van vorige week voor ogen zette ik een 4-4-2 neer met Jeff (De Visscher) en Preben (De Leeuw) voor de verdediging, die daardoor minder onder druk kwam. Aanvankelijk gaf dit nogal wat aanpassingsproblemen en Machelen makte daar dankbaar gebruik van.
 
0-2 aan de rust! En wat dan?
G.V.: In de eerste helft leden we veel te veel balverlies en wonnen we geen duels. Bovendien miste Jens (Verroken) net voor de break een unieke gelegenheid om te milderen. In de kleedkamers vroeg ik dan ook aan het ganse team om voor een snelle balcirculatie te zorgen en dat deden ze.
 
De bezoekers kregen de eerste kans na de rust maar toen was het liedje uit
G.V.: Het was duidelijk dat bij heel wat bezoekers de tank leeg was. De gevraagde snelle balwisselingen kwamen er en meteen ook een karrenvracht kansen. Na de aansluitingstreffer van Jens bracht ik de snelle Canhoto (Rosenilton Torres) in en dat gaf de doodsteek. Tim (Vierbergen) had naar mijn gevoel, als tweede diepe spits, meer dan zijn job gedaan en de verdediging constant onder druk gezet. Het samenspel tussen de hardwerkende Steff (De Visscher), op een voor hem ietwat ongewone positie,  en Canhoto deed Machelen bibberen. Aan de overzijde bleef de frêle Lendert (Putteman) knokken voor elke meter. Lendert schakelt heel snel over van aanval naar verdediging en is zeker niet te beroerd om zich voor meer dan 100% te geven.
 
Zaterdagavond naar Eeklo dat voor de 3de keer op rij verloor
G.V.: Eigenlijk had ik liever gezien dat Eeklo had gewonnen, want nu zullen ze extra gemotiveerd zijn. Het wordt hoe dan ook een andere wedstrijd. Deze week trachten we wat meer automatismen te kweken en dan zien we wel. De prachtige teamgeest die onze groep uitstraalt laat alleszins het beste verhopen naar de toekomst toe.
 
Bedankt Guy en nog veel succes!
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties