Londerzeel houdt leider Doornik in bedwang

Gentil Dossche

SK Londerzeel heeft vanmiddag een oververdiend punt behaald tegen leider Doornik. Het werd een wedstrijd waarbij beide ploegen elk één helft voor hun rekening namen. Bij Londerzeel een pak afwezigen door de kwetsuren van Sleven, Sluyts en Van Schel en ook zonder de geelgeschorsten Janssen en Geerinck. Daardoor stonden Van den Broeck en Van Goethem in de basis. Het was een lange studieronde en kansen waren tijdens de eerste helft dan ook bijzonder schaars. Doornik kon er een paar bij mekaar voetballen zonder echt gevaarlijk te zijn. Daarvoor zorgden De Vreese en Seoudi. Net voor de koffie trapte Mulisa een vrijschop nipt over de kruising. De rust werd bereikt na een matige eerste helft bij 0-0.

Na de rust een veel betere thuisploeg en de eerste kansen waren voor Steven Hilaerts. Ook Doornik stak nog eens de neus aan het venster en Thonon nam met een afstandschot doelman Van Impe op de korrel. Halfweg de tweede helft kwam de thuisploeg dan op voorsprong maar het doelpunt van Steven Hilaerts werd voor buitenspel afgekeurd. Enkele minuten later weigerde scheidsrechter Snoeck een strafschop te fluiten voor de thuisploeg toen een voorzet van Tordoir tegen de arm belandde van De Castro. Verdere kansen kwamen er niet zodat de thuisploeg zijn achtste (!) gelijkspel behaalde op twaalf wedstrijden. Zij konden ook weer de nul houden dankzij een stevige verdediging geleid door een klaarkijkende Geert Brouwers.

Doornik moet de eerste plaats nu delen met Diegem.