Analyse Waasland moet ambities bijschroeven

Bart van Maele
| 0 reacties
Waasland moet ambities bijschroeven
Foto: © SC

Red Star Waasland staat na het 4-0 verlies op competitieleider Dender 16e in de tweede klasse met 13 punten uit 14 wedstrijden. Waasland promoveerde twee seizoenen geleden uit derde klasse en wilde zo snel mogelijk doorpromoveren naar de hoogste voetbalklasse, maar dat lijkt totaal niet te lukken. Benny Lobijn werd verrassend aangesteld als trainer dit seizoen, maar werd na vier competitiematchen al de laan uitgestuurd wegens tegenvallende resultaten. De ploeg haalde slechts twee punten uit de vier matchen. 

Oudgediende Regi van Acker nam het roer over en sprak stoere taal. De 51-jarige trainer schatte Waasland veel hoger in dan waar het toen stond. De Waaslanders haalden onder zijn bewind meer punten (11 op 30), maar echt overtuigend is dat nog niet. Kristof Arys worstelde tot voor kort met een vertrouwenscrisis en die andere prima aanvaller, Flies, was geblesseerd. Flies is terug inzetbaar tegen Tubeke, een ploeg die het ook wat laat afweken de laatste weken. 

Misschien moet Red Star Waasland de ambities voor promotie nu al opbergen. Het staat al ongeveer 10 punten achterop bij subtoppers als Eupen, Dessel en KV Mechelen. Het is duidelijk dat er verbetering is onder Regi van Acker, maar een ploeg die kan zorgen voor een constante in de resultaten moet nog gevormd en gevonden worden.

Onder sommige supporters groeit nu ook wat wrevel tegenover trainer Regi van Acker omdat hij onder andere er de oorzaak van was dat een supportersavond voor de tweede keer werd uitgesteld. De trainer liet na de 4-0 pandoering op Dender weten dat hij niet aanwezig kon zijn.            
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties