Analyse Wie doet Dender wat?

Bart van Maele
Wie doet Dender wat?

FC Dender EH is na 14 speeldagen de onbetwiste leider in tweede klasse. De Oost-Vlaamse fusieploeg werd vorig seizoen kampioen in derde klasse A en verteert de overgang naar tweede klasse alsof het niets is. De mannen van trainer Vandevelde moesten enkel op KV Mechelen een gelijkspel toestaan (1-1) maar wonnen de rest van hun wedstrijden overtuigend. Het team pakte logischerwijze ook de eerste periodetitel en is dus nu al verzekerd van een ticket voor de eindronde.

Nochtans beloofde hun laatste match niet simpel te worden. Red Star Waasland presteerde dit seizoen vooral buitenshuis uiterst wisselvallig, maar de vorige speeldag speelde de herrezen Kristof Arys (ex-Cercle) weer de pannen van het dak. De wedstrijd verliep in de eerste helft gelijkopgaand maar Dender ging toch met een 1-0 voorsprong rustten, een kopbaldoelpunt van middenvelder Koen Persoons. Waasland kreeg ook kansen via Arys en Sels maar kon deze niet omzetten in een doelpunt. De fusieploeg maakte het helemaal af in de tweede helft. Kevin Stuckens werd de man van de match bij de thuisploeg met twee doelpunten. De man werd ingebracht op een halfuur van het einde, maar bewees dat hij een basisplaats waard is. Gunther Thiebaut scoorde twee minuten voor tijd de 4-0. De ervaren aanvaller blijft dus met verve topschutter van de tweede klasse met 12 doelpunten.

Dender scoorde tot dusver al 37 keer, een gemiddelde van 2 à 3 doelpunten per speeldag dus. Het heeft met Thiebaut, Van Geem en Stuckens goede afwerkers rondlopen en ook spelverdelers als Koen Persoons pikken regelmatig hun goaltje mee. Bovendien kan de ploeg rekenen op een solide verdediging die een mix van ervaring en relatief jong talent bevat. De zoon van Erik Gerets (Johan Gerets) is daar trouwens eentje van.

De leider moet overmorgen naar Eupen. De ploeg uit Duitstalig België is aan een constant seizoen bezig en heeft zijn laatste twee matchen tegen Deinze en Union gewonnen. Vooral die laatste overwinning is een opsteker voor de ploeg die zich toch weer lijkt te kunnen meten met de grote jongens in tweede klasse.