Bochum en HSV spelen zespuntenduel

Philippe Crols
| 0 reacties
Bochum en HSV spelen zespuntenduel
Foto: © SC

Dit weekend zijn de Duitse ploegen uit de Bundesliga alweer aan speeldag veertien toe. Werder Bremen ontvangt in eigen huis Hertha BSC en dat is min of meer de topper van de speeldag. Onderin het klassement staat er ook een topper op het programma. Hamburg gaat op bezoek bij Bochum.

Vrijdag kan de nummer twee, Stuttgart, al op de eerste plaats terecht komen. Dan moet er wel gewonnen worden op verplaatsing. Op papier kan dat niet echt moeilijk zijn, want de gastheer op vrijdag is Mainz. Dat is de laatste in het klassement die vorige week het degradatieduel tegen Hannover verloor.

Mits Stuttgart niet wint kan Bayern München daar onder meer van profiteren. Ook de landskampioen, die op een punt van Stuttgart en drie punten van leider Schalke staat, krijgt op papier een makkelijke opdracht voorgeschoteld. Bayern krijgt namelijk Mönchengladbach op bezoek. De ploeg van de Belgen Sonck, Thijs en Daems is weggezakt tot net boven de degradatiezone. Bovendien pakte Gladbach op bezoek nog maar een puntje, in Hamburg was dat.

De topper van speeldag veertien gaat tussen Werder Bremen en Hertha BSC. De hoofdstedelingen uit Hertha draaien dit jaar behoorlijk goed mee en volgen slechts op drie punten van Bremen. Dat Bremen is aan een vrij wisselvallige competitie bezig. Sommige weken lukt alles en soms lijkt dan weer niets te lukken. Tegen Hertha zullen Klose en co het zich niet kunnen permitteren om een mindere prestatie neer te zetten.

Dortmund gaat thuis tegen Wolfsburg op zoek naar zijn tweede thuisoverwinning van het seizoen. Inderdaad de Borussen wonnen tot dusver nog maar een maal in eigen huis, maar staan wel nog mooi op een zevende plaats en de afstand met de subtop is niet onoverkomelijk. De ploeg die Dortmund zaterdag over de vloer krijgt heeft niets te verliezen. Wolfsburg staat met een achtste plaats hoger dan verwacht en kan zonder druk afreizen naar het Ruhrgebied.

Nog een ploeg die zonder druk kan spelen is revelatie Bielefeld. Die ploeg kreeg vorige week een droge 3-0 om de oren van Werder Bremen, maar het staat toch nog altijd op een onverwacht hoge zesde plaats. Dat is meer de positie waar we de tegenstander van Bielefeld van dit weekend voor aanvang van de competitie verwachtten. Leverkusen heeft het echter nog niet goed gedaan dit seizoen. Vorige week werd er wel gewonnen, maar in de linkerkolom is het team nog niet geraakt dit seizoen. Als er dit weekend gewonnen wordt zal dat echter wel gebeuren.

Cottbus ontvangt op zaterdag Hannover. Een duel in de onderste regionen van de klassering is dat, maar in de degradatiezone staan geen van beide teams. Cottbus is beste promovendus en staat twaalfde met zestien punten. Hannover telt evenveel punten. Het team dat wint doet uiteraard een zeer goede zaak. Als de bezoekers aan het langste eind zouden trekken betekent dat een negen op negen voor hen.

De degradatietopper van dit weekend wordt in Bochum gespeeld. Hamburger SV komt namelijk op bezoek. Een ploeg die we voor aanvang van het seizoen na veertien speeldagen niet bepaald op een voorlaatste plaats hadden verwacht, maar het team van Doll staat er wel. Hamburg kan zich misschien optrekken aan het feit dat hun enige overwinning dit seizoen buitenshuis werd geboekt.

Zondag dan weet Schalke voor aanvang van zijn wedstrijd wat het moet doen om de leidersplaats te behouden. Hoedanook staat de ploeg uit Gelsenkirchen voor een moeilijke wedstrijd, want Nürnberg is zondag gastheer voor de huidige leider uit de eerste klasse in Duitsland. Nürnberg is de koning van de gelijke spelen, maar veel schiet het daar niet mee op. Het staat negende.

Van de wedstrijd tussen Aachen en Frankfurt zullen allicht weinig mensen wakkerliggen. Voor Aachen wordt het misschien nog wel eens tijd voor een overwinning. Dat is immers alweer zeven speeldagen geleden en dan komt de degradatiezone dichtbij natuurlijk. Ondanks goed spel greep de promovendus de laatste weken vaak naast de punten. Frankfurt staat voorlopig nog relatief veilig, maar doet er toch ook goed aan te winnen. De kloof met de zestiende, Bochum, bedraagt immers maar vijf punten.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties