Paris SG vermijdt voorlopig uitschakeling

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Paris SG vermijdt voorlopig uitschakeling
Foto: © SC

Paris Saint-Germain kwam de laatste tijd enkel in negatief opzicht in het nieuws. In de Uefacup werd er thuis verloren van Maccabi Haifa en na afloop van die partij stierf er ook nog een supporter. In Tsjechië moest PSG absoluut punten pakken tegen het onbekende Mlada Boleslav, dat ook nog maar één punt had. 

Beide ploegen hadden de punten nodig en moesten dus voor de volle pot gaan. Toch leverde dit gegeven maar een flauwe partij op. Paris SG verkwanselde de eerste kans. Chantôme aarzelde lang en uiteindelijk zeilde zijn poging over terwijl een ploegmaat van hem stond te wachten op een pass. Boleslav kon wat meer kansen afdwingen, maar was nu ook niet bepaald efficiënt. Matejovski schoot laag in de handen van Landreau. Ook met een afstandsschot van Polacek had de Franse doelman weinig moeite. Palat kreeg de laatste kans uit de eerste helft na een hoekschop. Hij knalde echter naast. Diep in blessuretijd zag PSG zijn winstkansen gereduceerd toen Diané een tweede gele kaart kreeg.
 
Mlada Boleslav ging met een man meer op het veld nu uiteraard nog meer naar voren. Paris Saint-Germain vocht voor een punt. Mits een gelijkspel zou Paris SG toch nog een kansje hebben op de slotspeeldag. Kulic kon de goede vrije trap van Polacek niet benutten. Aan de overzijde werd een poging van Hellebuyck in hoekschop getipt door Miller. Geen van beide ploegen kwamen in deze confrontatie tot scoren. 

Voor Mlada Boleslav ziet het er in ieder geval niet goed uit. Enkel een overwinning in de moeilijke uitmatch tegen Hapoel Tel-Aviv kan Boleslav nog in de volgende ronde van de Uefacup brengen. Paris Saint-Germain hield stand met tien en kan de volgende ronde nog bereiken mits winst tegen groepsleider Panathinaikos.                
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties