Zuinige zege voor Eeklo

Gentil Dossche
| 0 reacties
Zuinige zege voor Eeklo
Foto: © SC

    
Na een wedstrijd, waarin het aantal doelrijpe kansen niet eens alle vingers van één hand bereikten, heeft FC Eeklo de drie punten kunnen thuishouden. Het meest opwindende was de door Belgacom veroorzaakte stroompanne van 36 minuten.
 
Bij de thuisploeg ontbraken door schorsing en kwetsuren enkele sterkhouders en dat liet zich gevoelen. Toch was het FC Eeklo dat als eerste het vuur aan de lont stak. Glenn Baert moest erg attent zijn op een schuiver van dribbelaar Whalid Dhakouani. De pijlsnelle David Lootens bereikte met een strakke voorzet diezelfde Dhakouani. De bezoekende goalie kon het schot slechts in twee tijden onder controle krijgen. Aan de overzijde was Davy Bracke attent op een scherp aangesneden hoekschop van Preben De Leeuw.
 
10’22” stond er op de stadionklok toen de verlichting het begaf. Eén week vroeger dan voorzien was Belgacom begonnen met het plaatsen van een zendmast aan het Eeklose stadion. Bij de graafwerken was een elektriciteitskabel doorgesneden en die bleek onvoldoende hersteld. Na méér dan een half uur zwoegen van de techniekers kon de match opnieuw worden aangevat.
 
Rapide Lebbeke had, net voor de onderbreking, het balbezit opgeëist en nam ook nu het initiatief. Frederick Van Boven kon een scherpe voorzet van Tim Vierbergen nog net onschadelijk maken. Jens Verroken kopte in de handen van Davy Bracke. Glenn Baert ging onvervaard in de voeten van de doorgebroken Jean Miron. Kristof Van de Velde zag geen afspeelpunten en maakte dan maar een opwippertje zoals men op training probeert. Tot afgrijzen van de bezoekers verdween het leder van op zo’n 30 meter onhoudbaar in de verste hoek (38’ 1-0). Rapide reageerde en Davy Bracke was geklopt op een zwaar schot van Steff De Visscher. De bal verdween echter langs de verkeerde kant van de paal.
 
Na de rust drukten de bezoekers Eeklo op eigen helft terug maar doelrijpe kansen werden niet afgedwongen. Na meer dan een uur spelen poeierde Whalid Dhakouani een vrije trap een metertje over. De ingekomen Sven Saey had de beslissing aan de voet. Van in de kleine backlijn devieerde hij een voorzet van Dhakouani aan de eerste paal naast. Bart Verhulst stond luttele seconden op het terrein toen hij Davy Bracke tot een goede parade dwong. Jeff De Visscher kopte de laatste kans op een voorzet van Kevin Trienpont in de handen van de thuisportier.
 
Al was het vertoon niet groots, voor FC Eeklo was dit een opsteker na de 3 verloren wedstrijden op rij. Bij Rapide Lebbeke laat deze match allicht een wrang gevoel na. Een gelijkspel zat er zeker in en zou ook verdiend zijn, maar dat is voetbal hé.
Zondag aanstaande trekt Eeklo naar Aalter en is Rapide Lebbeke gastheer voor Klauwaerts Kemzeke.
 
KFC Eeklo: Davy Bracke, Frederick Van Boven, Gunther Verslype (82’ Davy Cathelyn), Joachim Hebberecht, Ronny Tresonie, Joren Hebberecht, Ruffolo Dinuzzo, Whalid Dhakouani, Kristof Van de Velde, Jean Miron (75’ Sven Saey), David Lootens. Res. Renaat Slock & Glenn Moeraert
 
Rapide Lebbeke: Glenn Baert, Karel Verhulst, Dimitri Dhondt (84’ Bart Verhulst), Steven Vereeken, Kevin Trienpont, Jeff De Visscher, Lendert Putteman (61’ Rosenilton Torres), Preben De Leeuw, Jens Verroken, Steff De Visscher, Tim Vierbergen. Res. Sven Mergan & Yannick Sen
 
Doelpunten: 38’ Kristof Van de Velde 1-0
 
Gele kaarten: 39’ Jean Miron, 74’ Dimitri Dhondt    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties