'Klinsmann straks bondscoach VS'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Klinsmann straks bondscoach VS'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgens de Amerikaanse sportzender Fox Sports zal Jürgen Klinsmann binnen twee weken zijn handtekening zetten onder een contract dat hem de komende jaren de bondscoach van de Verenigde Staten maakt.

De Duitser maakte op het afgelopen WK met het gastland indruk als coach door de halve finales te bereiken waarin de latere wereldkampioen Italië te sterk bleek. In de aanloop van het toernooi werd Klinsmann nog met de grond gelijkgemaakt door zowat de hele Duitse voetbalwereld.

Klinsi besloot na het WK, ondanks de goede prestaties en de kans op een contractverlenging bij de Mannschaft, de pijp aan maarten te geven en van de rust te gaan genieten in Californië. Niet veel later informeerde de Amerikaanse voetbalbond naar zijn diensten omdat Bruce Arena na vele jaren trouwe dienst als bondscoach had bekendgemaakt dat hij zou opstappen.

De enige hindernis was het contract van Klinsmann met Adidas terwijl de nationale ploet van de Verenigde Staten een contract heeft met conc urrent Nike. Ondertussen zou Klinsmann zijn overeenkomst met Adidas hebben opgezegd en het heeft er nu alle schijn van dat de voormalige aanvaller van Bayern München en Tottenham Hotspur straks aan het hoofd zal staan van Team-USA.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties