Studio 1 ontvangt Dupré en Broos

Studio 1 ontvangt Dupré en Broos
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondagavond wordt weer over voetbal gepraat in Studio 1. Frank Raes nodigt daarvoor twee collega's uit: Filip Joos, voetbaljournalist bij de tv en Peter Vandenbempt, voetbaljournalist bij de radio. Zij bespreken de zestiende speeldag van de Jupiler League.

Liefhebbers van een echte topper moeten dit weekend in Brugge zijn. In het Jan Breydelstadion ontvangt Club Brugge zondagmiddag Standard. De West-Vlamingen staan derde in de stand, met slechts drie punten voorsprong op de rivalen uit Luik. Beide ploegen zijn vastbesloten om de achtervolging op Anderlecht en Racing Genk voort te zetten.

Een opvallende figuur bij Standard is Frédéric Dupré. Bij revelatie Zulte Waregem toonde Dupré vorig seizoen dat hij één van de beste rechtsachters van het land is. Dupré won de beker met Zulte Waregem en tekende een contract bij Standard. Na een moeilijk begin speelde hij zich met weinig woorden, maar met veel enthousiasme in de ploeg. Daar staat hij halfweg het seizoen nog steeds, zij het op de voor hem ongewone plaats van linksachter. Zondag vertelt Dupré het verhaal van zijn seizoen en zijn wedstrijd tegen Club Brugge.

Voor Hugo Broos worden het prettige eindejaarsfeesten. Zijn club Racing Genk is na 15 speeldagen al op zijn minst gedeeld herfstkampioen. Broos' ex-clubs Anderlecht en Club Brugge hebben alle moeite van de wereld om in het spoor van de Limburgers te blijven. En zeggen dat velen Broos vóór het seizoen zagen als de grootste kandidaat om als eerste trainer ontslagen te worden.
Hugo Broos is ook één van de hoofdrolspelers in de driedelige documentaire Mexico '86, het WK van de Rode Duivels die vanaf maandag op Canvas uitgezonden wordt. In Studio 1 blikt hij als voorproefje nog even terug op zijn rol in het mooiste verhaal uit de Belgische voetbalgeschiedenis.

In 'Pinanti is pinanti' staan deze week twee helden van Mexico '86 tegenover mekaar: Patrick Vervoort en Georges Grün. Patrick Vervoort speelde voor Beerschot, Anderlecht, Bordeaux, Ascoli en Standard. Voor Vervoort was Mexico '86 één groot succes. 'Patje' schitterde er naast andere jonge beloften als Stéphane Demol en Georges Grün. Vandaag is Patrick Vervoort spelersmakelaar. Georges Grün kopte zich in Rotterdam de geschiedenisboeken in. Dankzij zijn kopbaldoelpunt in 1985 ging niet Nederland maar België naar de Wereldbeker in Mexico. In 1993 won hij de Europese Beker voor Bekerwinnaars met Parma. Nu werkt Georges als voetbalkenner voor de Franstalige televisie.

Studio 1, zondag 10 december om 22u40.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties