Analyse De spanning is weg

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
De spanning is weg
Foto: © SC

Nog voor de helft van de competitie voorbij is, lijkt de spanning weg. Inter wordt kampioen, AS Roma en Palermo gaan mee naar de Champions League. Enkel voor het vierde ticket en de degradatieplaatsen is nog niets zeker. Staat er nog een saai vervolg van de competitie te wachten of volgt er toch nog een onverwachte wending?

Inter evenaarde met de 0-3 in Empoli het oude clubrecord, uit de dertiger jaren, van 8 opeenvolgende overwinningen in de Serie A. Empoli is een stevig geheel en de 0-3 is dan ook bijna indrukwekkend te noemen. Crespo (foto) toonde zich weer dodelijk efficiënt en als ook Ibrahimovic al begint te scoren, kan Mancini zich geen comfortabelere positie wensen. Alle sterren lijken nu op elkaar ingespeeld en met dit voor ogen wordt Inter zelfs in de Champions League een gevaarlijke outsider, zeker als de strijd om de Scudetto al gestreden is, zodat de Nerazzurri in Italië met de handrem op kunnen spelen.

AS Roma volgt na de nederlaag tegen Lazio, een gevoelige tik toch, op 7 eenheden. Dat lijken er te veel om nog aanspraak te maken op meer dan de tweede plaats. AS Roma stak in grote vorm de jongste weken, maar van de aartsrivaal kreeg het een pak voor de broek. Lazio zat tactisch veel beter in elkaar dan het Roma van gisteren. Totti kon zijn stempel niet drukken, waardoor hij geïrriteerd rondliep en geel pakte, en dan verliezen de Giallorossi veel van hun kracht.

Lazio toonde dat er toekomstmuziek in de ploeg zit. Zonder grote namen, kapitein Oddo is de vedette, speelt Lazio bij momenten als een topteam. Enkel de regelmatigheid laat wat te wensen over, waardoor een vierde plaats het hoogst haalbare lijkt. Het zou na de puntenstraf bij aanvang van het seizoen een succes zijn. Mauri, de man van de ideeën, is op een hoog niveau bezig, Rocchi (foto) en Pandev zijn aalvlugge en dus levensgevaarlijk spitsen en op doelman Peruzzi lijkt de leeftijd geen vat te hebben. Onze landgenoot Mudingayi houdt zich knap staande op het middenveld. 

AC Milan kon de crisis niet afwenden tegen Torino. De spitsen, al maanden onder niveau, kwamen alweer niet tot scoren. Meer nog, Gilardino miste zelfs een strafschop, die Milan wellicht de zege had opgeleverd. Toch mogen de Rossoneri zeker niet mopperen met het gelijkspel, want Torino raakte tweemaal het doelkader en kwam vooral in de slotfase gevaarlijk opzetten. Het seizoen lijkt verloren en grote veranderingen dringen zich op in trainerstaf en spelerskern. De Champions League blijft over, maar niemand gelooft dat Milan daar kan uitpakken.

Reggina staat op 1 punt van de voorlaatste plaats. Na de -15 bij de start een geweldig succes: zonder de puntenaftrek stonden de Amaranto zesde. Mogelijk volgt deze week ook goed nieuws van het Arbitragehof: Reggina zou van -15 naar -11 gezet worden, wat de ploeg op een voorlaatste plaats en in het spoor van de voorliggers zou brengen.

Catania ontpopt zich meer en meer tot de revelatie onder de nieuwkomers. De kleine club staat voorlopig in de 'Zone Champions League', op een vierde plaats. Zonder grote namen, maar met heel wat overgave, worden de successen aan elkaar geregen. Catania is een oninneembare vesting: 4 thuiswedstrijden werden gewonnen, 3 gelijkgespeeld en 0 verloren. Spinesi scoorde dit seizoen al acht keer en staat daarmee hoog in de doelschutterstand. Toch is het behoud nog steeds het doel voor de Sicilianen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties