Löw: 'Gouden Duitse generatie in aantocht'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Löw: 'Gouden Duitse generatie in aantocht'
Foto: © SC

Bij onze oosterburen komt er binnenkort een nieuwe gouden generatie jongeren aan. Dat is alvast de mening van Joachim Löw, de Duitse bondscoach. "Naast de gevestigde namen Michael Ballack, Jens Lehmann, Thorsten Frings, Bernd Schneider en Miroslav Klose, komen er nu veel spelers aan die stuk voor stuk zeer veel potentie hebben", liet Löw verstaan op een persconferentie in Frankfurt.

"Er komt weer een gouden generatie aan. Verbazingwekkend is dat niet, gelet op het WK waar we tegen ieders verwachting in, de halve finale haalden met onder andere de jongelingen Lukas Podolski, Phillip Lahm en Bastian Schweinsteiger", ging Löw verder.

Ondertussen werden ook al Piotr Trochowski (Hamburg SV) en Jan Schlaudraff (Alemannia Aachen) bij de selectie gehaald en Löw liet verstaan de Mannschaft met nog meer jong talent te voeden. Zo zouden aanvaller Mario Gomez (VfB Stuttgart) en middenvelder Eugen Polanski (Borussia Mönchengladbach) volgend jaar wel eens een uitnodiging voor de nationale ploeg in de bus kunnen krijgen. Daarnaast worden ook de prestaties van het Leverkusen-duo Gonzalo Castro en Stefan Kießling nauwlettend in de gaten gehouden. "Met deze jongens hebben we de mogelijkheden om de komende jaren op een zeer hoog niveau te blijven acteren", besloot de voormalige assistent van Jürgen Klinsmann.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties