Barcelona geeft América voetballes

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Barcelona geeft América voetballes
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Barcelona heeft zich vanochtend gemakkelijk geplaatst voor de finale van het wereldkampioenschap voor clubteams. De Spanjaarden versloegen CF América met ruime 4-0-cijfers.

De Champions League-winnaar van vorig seizoen had zich nog voor de partij wel zorgen gemaakt. De zoveelste jetlag en het feit dat América al langer in Japan vertoefde, deden vermoeden dat de Catalanen het niet onder de markt zouden hebben in Tokio.

Die vrees werd ook bijna realiteit. Na vijf minuten ontsnapte Claudio Lopez, maar zijn actie strandde. Zijn actie was trouwens typisch voor het spel van de Mexicanen. Af en to creëerde het wel wat maar in kansrijke positie waren ze nooit efficiënt.

Dan was de ploeg van Frank Rijkaard een pak doeltreffender. Na elf minuten rondde de IJslander Eidur Gudjohnsen een aanval af die was opgezet door Andres Iniesta en Ronaldinho. Op het halfuur kopte Rafael Marquez tegen zijn landgenoten de 2-0 op het bord na een hoekschop van Deco.

In de tweede helft speelde Barcelona ontspannen de match uit. Ronaldinho mikte de bal uit de rebound in de bovenhoek (3-0) en vijf minuten voor affluiten knalde Deco de 4-0 vanop afstand staalhard en loepzuiver tegen de touwen. In de finale speelt Barcelona nu tegen de Brazilianen van Internacional Porto Alegre. América speelt om het brons tegen de Egyptenaren van Al Ahly.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties