Rellen ontsieren Geel - Turnhout

Kristof Blomme
| 0 reacties
Rellen ontsieren Geel - Turnhout
Foto: © SC

In derde klasse A stond dit weekend Geel - Turnhout geprogrammeerd. De match werd ontsierd door rellen. Vijf Nederlanders werden aangehouden.

Geel won dit weekend van Turnhout met 3-0. De sfeer was echter zeer gespannen. Donderdagnacht werd de middenstip van Verbroedering Geel al uitgegraven door supporters van Turnhout. Er werd een spandoek achtergelaten met de tekst: "Zotten, we komen eraan."

Tijdens de match liep het helemaal uit de hand. Toen Geel 2-0 voor kwam staken aanhangers van Turnhout vuurpijlen af. Bovendien probeerden ze een vak met Geel-supporters te bestormen. De match moest zo'n tien minuten stilgelegd worden. 

Ook na de match was de sfeer grimmig. De politie kon nog net verhinderen dat beide supportersclans met elkaar op de vuist gingen. Zij werden dan maar met stenen bekogeld. Ook verkeersborden en reclamepanelen moesten eraan geloven. 

De amokmakers zouden Nederlanders zijn die niet tot de vaste kern van Turnhout behoren. Het bestuur van Turnhout verontschuldigde zich al bij Verbroedering Geel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties