Analyse Bekertoernooi ligt helemaal open

Philippe Crols
| 0 reacties
Bekertoernooi ligt helemaal open
Foto: © SC

Wie zal de DFB Pokal editie 2006-2007 winnen? Het is een vraag waarop vele mensen voor aanvang van de achtste finales allicht 'Bayern' hadden geantwoord. De landskampioen vloog woensdag echter uit het bekertoernooi en dus zullen zeven eerste-en een tweedeklasser strijden om de bekerwinst. 

De grote verrassing van deze achtste finales viel dus te noteren op woensdag. Toen veegde promovendus Aachen in de eerste helft de vloer aan met landskampioen Bayern, 3-0. Het zou uiteindelijk nog wel spannend worden, maar de uitschakeling verhinderen lukte Bayern niet meer. Zo zal de club uit München voor het eerst in drie jaar de dubbel aan zich voorbij zien gaan. 

Voor het overige werd geen enkele andere eersteklasser verrast. Er was weliswaar de uitschakeling van Bochum op eigen veld, maar tegenstander was daar wel VFB Stuttgart. Nürnberg en Frankfurt ontsnapten dan weer op het nippertje aan de uitschakeling. Nürnberg won pas na het nemen van strafschoppen tegen Unterhaching en Frankfurt was na verlengingen de betere van Köln. 

Hertha Berlijn plaatste zich zonder problemen ten koste van Osnabruck. Gimenez scoorde drie maal, genoeg voor de 0-3-zege. Ook Wolfsburg en Hannover bekeren verder. Wolfsburg was sterker dan Geuther Furth en Hannover won met het kleinste verschil van Duisburg. 

Ten slotte heeft ook nog een tweedeklasser zich bij de laatste acht weten te scharen, maar dat stond al vast voor aanvang van de achtste finales. Met Offenbach en Burghausen stonden er namelijk twee tweedeklassers tegenover mekaar. Offenbach zou het uiteindelijk halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties