Capello niet te spreken over zware nederlaag

Capello niet te spreken over zware nederlaag
Foto: © SC

Recreativo Huelva verraste gisteren in het Estadio Santiago Bernabeu vriend en vijand door thuisclub Real Madrid met 0-3 lik op stuk te geven. Op die manier gaven de Andalusiërs een passend eerbetoon aan vier overleden supporters die omkwamen in een busongeval op weg naar de wedstrijd in Madrid.

Fabio Capello, de coach van Real, gaf na afloop van de partij aan dat niet het systeem had gefaald, maar wel de ideeën die speelden in de hoofden van zijn spelers. "De spelers hebben niet datgene gebracht wat wij verwacht hadden. Er was te veel individualisme. Het was niet het elftal dat ik kende. Ik weet niet wat er gebeurd is, maar ik zal deze nederlaag met de selectie eens grondig bespreken", aldus de Italiaanse oefenmeester.

"Met tegenzin en zonder kwaliteit. Het kan niet zijn dat elf spelers tegelijkertijd hiervan last hebben. Het is niet het systeem dat niet werkt, maar datgene dat de spelers in hun hoofd hebben. Het volledige elftal heeft niet goed gespeeld. Hoe kan het toch dat de meest simpele passes en voorzetten niet aankwamen", vroeg Capello zich af.

"Ik wens iedereen nu fijne kerstdagen toe en hopelijk komt iedereen zonder overgewicht terug. Wat kan ik anders doen? Als Real Madrid een dergelijke vertoning geeft, dan kan ik niets anders doen dan rustig evalueren en mijn conclusies trekken", besluit een ontgoochelde Real-coach.

Door de nederlaag van gisteren heeft Real Madrid nu al vijf punten achterstand op koploper FC Sevilla en één punt op aartsrivaal FC Barcelona. Vanavond spelen de Catalanen wel nog tegen hun zwart beest Atlético Madrid in Camp Nou. Bovendien moet Barcelona nog een wedstrijd inhalen tegen Real Betis Sevilla. Die partij werd uitgesteld omdat het team van Frank Rijkaard op dat ogenblik moest aantreden op het WK voor clubteams in Japan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties