Gago is eindelijk van Real Madrid

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Gago is eindelijk van Real Madrid
Foto: © SC

De kogel is door de kerk. Real Madrid is er nu toch in geslaagd om de Argentijn Fernando Gago binnen te halen. De middenvelder verhuist volgende maand van Boca Juniors naar de Spaase hoofdstad om het maagdelijk witte shirt van 'de Koninklijke' aan te trekken. De transfersom bedraagt 20 miljoen euro.

Boca bevestigde op zijn website dat de transfer is afgerond. Real zal de transfersom betalen in drie termijnen. Het eerste bedrag wordt direct overgemaakt aan de club uit Buenos Aires. Over een jaar volgt nog een deel en over twee jaar wordt het laatste stuk betaald.

Morgen zal Gago door Real Madrid aan de pers gepresenteerd worden. De 20-jarige middenvelder heeft er drie seizoenen opzitten bij Boca Juniors waarin hij 68 competitieduels speelde en één keer scoorde. La Pintita, zoals hij ook wel wordt genoemd, heeft nog geen interlands gespeeld voor Argentinië, maar hij maakte wel deel uit van de jeugdselectie die op het WK voor spelers onder de 20 jaar in 2005 de wereldtitel pakte op Nederlandse bodem.

Gago is met zijn twintig miljoen euro niet de duurste Argentijnse transfer in de geschiedenis. FC Barcelona betaalde ooit 32 miljoen euro voor Javier Saviola terwijl Atlético Madrid afgelopen zomer nog 23 miljoen euro neertelde voor Sergio Agüero.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties