Belgische spelers willen liever geen kerstvoetbal

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Belgische spelers willen liever geen kerstvoetbal
Foto: © SC

In België ligt de competitie momenteel stil, maar in Engeland en Nederland wordt er gewoon verder gevoetbald. Wat denken de spelers uit onze competitie over dat idee van kerstvoetbal?

Alin Stoica, de technicus van AA Gent, heeft het niet voor kerstvoetbal. “Elk land heeft zijn eigen regels, maar ik ben blij dat er in België een winterstop is”, vertelt Stoica in Het Nieuwsblad. “Kerstmis is toch een heilig feest dat je met je familie moet vieren. Voetballen in de winter is trouwens niet leuk. Je moet je aanpassen aan de omstandigheden. Het is veel moeilijker om technisch verzorgd voetbal te brengen als het veld bevroren is. Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor mij: als het veld er slecht bij ligt, is dat voor iedereen zo. Ik maak me daar zo weinig mogelijk druk in, het weer kun je toch niet controleren.”

Ook Francky Vandendriessche, doelman van Cercle Brugge, ziet voetballen met kerst niet zitten. “Mijn vrouw staat in het onderwijs en dat is eigenlijk de enige periode van het jaar dat we met vakantie kunnen.”

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties