Brusselmans over het voetbaljaar 2006

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Brusselmans over het voetbaljaar 2006
Foto: © SC

2006 zit erbij bijna op, dus geeft Het Laatste Nieuws nog eens het woord aan schrijver, columnist en voetbalkenner Herman Brusselmans om zijn zegje te doen over het woelige voetbaljaar.

Over Conceiçao: "Als ik Conceiçao bezig zag, had ik zoiets van: 'Gij zijt een eikel, beheers u en doe normaal.' Hij deed zichzelf tekort, zijn ploeg, en de scheidsrechter. Trouwens, ik heb dat gebaar nooit begrepen: een truitje in het gezicht van de ref duwen. Een rechtse hoek, dàn pas had Conceiçao een statement gemaakt. Maar 't is een goeie voetballer natuurlijk."

Over Ceulemans: "Die mens zal zich wel geamuseerd hebben in Westerlo en Aalst, maar Club Brugge was een niveautje te hoog voor Ceulemans. Zoals hij daar stond tegen de omheining: moedeloos, treurig... Ceulemans mocht na zijn spelerscarrière nooit meer terugkomen in het voetbal. Hij had beter een café geopend, of zoiets."

Over Degryse: "Ja, ik vind Degryse wel degelijk geschikt als sportleider. Hij is de juiste man op de juiste plaats. Ik heb eens een hele middag gebabbeld met Degryse, en die gast heeft wel iets. Zelfs als bobo, in dat kostuum, straalt een zekere klasse van Degryse. Ik mag hem wel."

Over Frutos: "Frutos is geen geweldige voetballer. Waar zijn ze naartoe, de spelers van Anderlecht die nog blijven hangen in het collectief geheugen? Puis, Jurion, Van Himst, Mulder, Vercauteren, Coeck... Frutos zullen we snel vergeten, die blijft niet hangen in het collectief geheugen, net zomin als voorganger Jestrovic."

Over Boussoufa: "Die breekt straks door. Ik vind: als je Boussoufa koopt, moet je Hassan niet meer kopen. Die twee kunnen niet samen op hetzelfde middenveld. Hassan is een domme transfer."

Over Zidane en z'n kopstoot: "Neen, dat kan ik hem niet vergeven. 'Uw moeder is een hoer, en ik heb gisteren op je zuster gezeten': je moet mij niet vertellen dat Materazzi de eerste was om zoiets te zeggen tegen Zidane. Ik was nooit een liefhebber van Zidane. Dat voortdurend zweten, die Algerijnse kop, zijn vroegtijdige kaalheid...nee, nee, nee."

Over Chelsea-trainer Mourinho: "Mourinho, da's echt een arrogante zak. Trouwens, ik ben niet onder de indruk van zijn titels met Chelsea, zelfs een aap met een hoedje op wint prijzen met Chelsea. Mourinho is mijn type niet, zijn kop staat mij niet aan."



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties