Van Geersom: 'Enkel Spanje beter dan België'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Van Geersom: 'Enkel Spanje beter dan België'
Foto: © SC

Als we Marc Van Geersom, jeugdcoördinator van de Belgische Voetbalbond, mogen geloven, dan is de toekomst van ons voetbal lang niet zo hopeloos als iedereen denkt. Van Geersom ziet immers heel wat talent onder de Belgische voetbaljeugd.    

"Onze nationale jongeren moeten alleen onderdoen voor Spanje in alle categorieën en Frankrijk bij de -17", vertelt Van Geersom in Het Laatste Nieuws. "Waar ik dat op baseer? Op mijn ervaring. We spelen jaarlijks tegen Spanje, die kunnen we niet aan. Maar Nederland is absoluut niet onze meerdere. De uitslagen van onze laatste tien confrontaties geven me gelijk. We hebben de laatste vijf, zes jaar goede inspanningen geleverd. Onze opleiding is even goed als die in Nederland. Ik durf meer zeggen: het Ajax-fenomeen is wat achterhaald. Vroeger had je inderdaad Kluivert, Seedorf en Davids, maar dat is meer dan tien jaar geleden."

"Qua infrastructuur, omkadering en samenwerking tussen school en club zie ik echt geen verschil tussen pakweg RC Genk en Ajax. Ik zie voor een Belgische jongere echt geen reden om naar PSV of Ajax te gaan en niet naar Genk. Spelers moeten niet zo snel naar het buitenland gaan, ik pleit voor een geduldigde carrière-opbouw. Noem mij eens drie spelers buiten De Mul, Vermaelen en Buffel die in het buitenland opgeleid werden en het daarna gemaakt hebben? Die vind je niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties