Bolton duikt de top drie in

Kevin Vanbuggenhout

Bolton en Porstmouth zijn de twee ploegen die het -naast de absolute topploegen- het best doen in de Premier League. Voorlopig komen ze zelfs allebei nog in aanmerking voor de plaatsen die recht geven op een Champions League-deelname. Zaterdag gaven Bolton en Portsmouth mekaar partij.

De wedstrijd had niet beter kunnen beginnen voor Portsmouth. Matt Taylor kon zich sterk maken en trapte in de draai binnen: 0-1. Het was dan aan Bolton om te reageren. Davies raakte de bal echter helemaal verkeerd en zijn poging ging dan ook naast. James kon een hoekschop niet goed wegwerken en Faye kopte de 1-1 binnen. Tien minuten later stond Bolton al op voorsprong. Een kopbal van Davies werd gered door James, maar Ivan Campo kon in de rebound via de onderkant van de lat binnenkoppen. Portsmouth liet toch ook nog iets zien. Andy Cole besloot van dichtbij op Jaaskelainen.

Bolton kwam dan het dichtst bij een volgende treffer. Davies stuurde Nolan weg, maar diens schot werd door James gered met de voet. Het was slechts uitstel van executie. In de 62ste minuut maakte Anelka er 3-1 van. Vlak voor affluiten legde Andy Cole met een knap doelpunt de eindstand vast. Hij hield drie verdedigers aan de praat en schoot laag in de rechterhoek binnen.

De overwinning in dit onderonsje was dus voor de Bolton Wanderers. Bolton blijft de zeges opstapelen en duikt nu zelfs in de top drie. Porstmouth staat zesde, maar leunt nog steeds dicht aan bij het trio Bolton - Liverpool - Arsenal.