'FIFA zal WK 2010 aan de VS toewijzen'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'FIFA zal WK 2010 aan de VS toewijzen'
Foto: © SC

Verrassend nieuws komt er uit Nederland. Daar liet Frank Van den Wall Bake, een sportmarketingdeskundige, op BNR Nieuwsradio weten dat de wereldvoetbalbond FIFA volgend jaar in maart het WK 2010 alsnog zal toewijzen aan het Amerikaanse continent, meer bepaald aan de Verenigde Staten.

Volgens Van den Wall Bake zal FIFA-voorzitter Sepp Blatter zich tot die tijd op de vlakte houden over de Zuid-Afrikaanse kandidatuur. "In maart 2007 wil Blatter herkozen worden als baas van de FIFA. Tot die tijd wil hij zich niet negatief uitlaten over het organisatiecomité omdat hij de stemmen van de Afrikaanse landen nodig heeft", aldus de sportmarketingdeskundige.

Blatter toonde zich in het verleden al voorzichtig met het uitdrukken van zijn zorgen omtrent de WK-organisatie. Volgens de Zwitser schiet de bouw en de renovaties van de stadions niet genoeg op en werken de verschillende organisatiecomités vaak langs elkaar heen.

Mocht de Verenigde Staten straks de wereldtitelstrijd in 2010 toegewezen krijgen, dan is dat al voor de tweede keer dat het land het WK mag organiseren. Eerder gebeurde dat in 1994. Toen pakte Brazilië de wereldtitel na het nemen van strafschoppen tegen Italië. De finale werd toen gespeeld in de Rose Bowl in Pasadena (Los Angeles). Ook voor België was 1994 een speciaal toernooi met het onwaarschijnlijke tegendoelpunt van Saeed Al-Owairan (Saoedi-Arabië, 1-0-verlies), de goal van Philippe Albert tegen Nederland en de niet gefloten strafschopfout van Thomas Helmer op Josip Weber in de achtste finale tegen Duitsland (3-2-verlies). Scheidsrechter was toen Kurt Röthlisberger. De man mocht na het incident geen match meer fluiten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties