Manchester United zes punten los

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Manchester United zes punten los
Foto: © SC

Alex Ferguson kreeg een vroeg verjaardagsgeschenk. Zijn club Manchester United kon immers Reading afhouden. En door de misstap van Chelsea werd de kloof met de huidige landskampioen van Engeland vergroot tot zes punten. 

Manchester United was op voorhand gewaarschuwd voor Reading. Het elftal van Steve Coppell had enkele dagen geleden Chelsea nog op een gelijkspel gehouden. Maar bij Man United verkeerde Ronaldo weer in een geweldige vorm. Hij trapte op doel op een moment dat iedereen dacht dat hij ging voorzetten, maar Hahnemann kon de bal toch stoppen. Even later kopte Ronaldo een hoekschop recht op Hahnemann. Even na het halfuur werd de score toch geopend. Solskjaer kopte een voorzet van Ronaldo binnen: 1-0. Het antwoord van Reading liet niet op zich wachten. Van Der Sar ging in de fout op een vrije trap van Shorey en Sonko kon binnenkoppen. Aan de overzijde trof Ronaldo met een kopbal de dwarsligger. 

Reading zat na de gelijkmaker weer helemaal in de wedstrijd. Maar Reading bleek net niet goed genoeg om stand te houden. Rooney plaatste de bal net over. Giggs tikte een voorzet van Ronaldo in het zijnet. Een plaatsbal van Solskjaer strandde op de paal, dan zette Ronaldo zijn voet tegen de bal en zo werd het toch 2-1. Tien minuten later kreeg Sodje een bizarre tweede gele kaart. Ronaldo liet het niet aan zijn hart komen en trapte -vanuit buitenspelpositie weliswaar- de 3-1 binnen. Reading kon nog milderen. Lita ging makkelijk voorbij Silvestre en schoot door de benen van Van Der Sar binnen. 

Dat veranderde echter niets meer aan het feit dat Manchester United de drie punten thuishield. Vooral aan het laatste doelpunt van Ronaldo zat wel een buitenspelgeurtje. De Portugees was in ieder geval weer de uitblinker bij de Red Devils. Man United heeft nu weer een voorsprong van zes punten op Chelsea. Reading blijft negende.                  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties