Degradatieduel in Riverside

Luc Goderis
| 0 reacties
Degradatieduel in Riverside
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op Nieuwjaar wordt in het Riverside Stadium het degradatieduel uitgevochten tussen Middlesbrough en Sheffield United.  De teams zweven amper boven de gevarenzone en verliezen of gelijkspelen zijn geen optie voor geen van beiden.
 
Na een zware wedstrijd, ook al een zespunten-match, in de modder van Ewood Park moest de thuisploeg op Boxing Day zijn meerdere erkennen in Blackburn, maar het nieuwe jaar begint voor Boro-manager Gareth Southgate alvast met goed nieuws.  Zowel Julio Arca als Abel Xavier zijn fit verklaard en zitten in de selectie.
 
De Blades reizen naar Middlesbrough af met slechts één doelman in de selectie.  Zowel Paddy Kenny als Ian Bennett zijn geblesseerd, maar middenvelder Phil Jagielka bewees tegen Arsenal een meer dan degelijke doelman te kunnen zijn.  Manager Neil Warnock kan tevens niet rekenen op de geblesseerden Stephen Quinn, Derek Geary en Mikele Leigertwood.
 
Tijdens de heenronde hield Sheffield Utd de drie punten in extremis thuis.  Rob Hulse had de Blades nog voor de rust op voorsprong gebracht, maar Yakubu stelde vlak na de pauze gelijk.  Jagielka bezorgde zijn team op de valreep nog de driepunter door in de allerlaatste seconden van de wedstrijd te scoren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties