Liverpool wint topper vlot

Yves Dekoning

Liverpool - Bolton 3-0

Liverpool is in de Premier League over Bolton geklommen naar de derde plaats. In een ijzersterke tweede helft zetten de Mighty Reds de bezoekers knap schaakmat.

Liverpool speelde voor rust behoorlijk aanvallend, maar kon niet scoren tegen een stug verdedigend Bolton. De bezoekers waren duidelijk naar Anfield gekomen om hun derde plaats met hand en tand te verdedigen. Toch creëerde de thuisploeg enkele kansen, vooral de flanken vormden een constante dreiging. Mark Gonzalez en Jermaine Pennant speelden met hun tegenstanders. Doelman Jussi Jaaskelaïnen moest meermaals ingrijpen en bij een schot van een alweer beresterke Steve Finnan had hij zelfs de hulp van de dwarsligger nodig.

Net na het uur kwam dan toch de verlossing voor Liverpool. Binnen twee minuten werd er twee keer gescoord. Peter Crouch wrong zijn lijf in alle mogelijke bochten om een knappe volley binnen te trappen. De tweede goal was voor Steven Gerrard, hij nam een voorzet van Dirk Kuyt handig op de slof. Zeven minuten voor tijd maakte de Nederlander het helemaal af door snel uit te breken en de 3-0 tegen de touwen te prikken. Tussendoor hadden de Reds, met Crouch op kop, nog een resem kansen de nek omgewrongen. Jaaskelaïnen liet zich nog meermaals opmerken, vooral toen hij een kopbal van Sami Hyypiä op miraculeuze wijze nog uit zijn doel ranselde.