Villa vecht voor puntje

Sebastien Neirynck
| 0 reacties
Villa vecht voor puntje
Foto: © SC

Er kwam een einde aan een reeks van 4 opeenvolgende verliespartijen. Op dinsdag was kampioen Chelsea op bezoek, maar die slaagde er opnieuw niet in om Villa te verslaan.

Aston Villa is het zwarte beest voor de Londense ploeg, zoveel is duidelijk. Het is van 1999 geleden dat Chelsea op Villa Park kwam winnen. Tevens slaagde het sterrenelftal er al eind september niet in om in de heenwedstrijd maat te nemen van hun tegenstanders.

Nochtans kon Chelsea al vlug op rozen gezeten hebben, maar Drogba liet een levensgrote kans liggen. Een gemeten voorzet van Essien werd in de volley op de slof genomen door Drogba, maar de Afrikaanse spits kraakte zijn schot volledig. Chelsea wilde wel, maar Villa brak niet en vechtte voor iedere bal. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de bezoekers ongeduldiger en geïrriteerd.

Ondanks dat Chelsea de meeste kansen hadden, konden ze nooit dreigend zijn met hun acties. Villa daarintegen had maar 1 mogelijkheid tot scoren en slaagde er ei zo na in. In de 75e minuut zond de ijzersterk spelende Wilfred Bouma een gemeten hoekschop de kleine rechthoek in. Hilario kwam uit zijn goal, maar Ridgewell dook voor zijn vuisten op en verlengde de bal met zijn hoofd. Echter, de kopbal belandde nét naast de paal.

De thuisaanhang geloofde in een stuntje en de decibels gingen de lucht in. Toch had Chelsea nog in de allerlaatste minuut dé kans van de wedstrijd, maar verkwanste die. Lampard dook op aan de eerste paal, maar slaagde er nog in om de bal vanop 5 meter afstand nog over de goal te tillen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties