Analyse Winteranalyses: KVSK United

Niels Hendriks
| 0 reacties
Winteranalyses: KVSK United
Foto: © SC

Volg Lommel SK nu via WhatsApp!

Winteranalyses 2006/2007- KVSK United

KVSK United Overpelt Lommel was bij de start van de competitie één van de titelfavorieten. Maar de ambitieuze club staat halverwege de competitie pas op een teleurstellende veertiende plaats in het klassement. Tijdens de winterstop werd coach Peter Balette bedankt voor bewezen diensten.
 
Na de schitterende prestaties van vorig seizoen waarin KVSK United eerst nipt naast de titel en later naast eindrondewinst greep waren de verwachtingen groot. De club zelf ambieerde een plaats in de top vijf van het klassement met hopelijk opnieuw een eindrondeticket. Om deze doelstelling te bewerkstelligen werd de afscheidnemende Frank Machiels vervangen door Harald Pinxten. Achterin werden er tevens verschillende beloftevolle jongeren aangetrokken. Op het middenveld kwamen Dimitri De Condé en Robin Peeters de ploeg versterken. Voorin kwam straatvoetballer Lenny Netteb erbij. Scheelen, Oyen en Kalulika verlieten de club en trokken naar de Jupiler League.
 
KVSK United kende een slechte voorbereiding, maar dit was vorig seizoen niet anders. Maar op de openingsspeeldag werd er thuis wel maar 1-1 gelijk gespeeld tegen nieuwkomer Waregem en werden ze in de beker uitgeschakeld door Eupen. Op de koop toen liep aanwinst Pinxten een erg zware blessure op die hem allicht tot het einde van dit seizoen aan de kant zal houden. In Tubize werd er nog gewonnen, maar thuis tegen OH Leuven ging de ploeg van Peter Balette onderuit. Ondanks de mindere resultaten werd er wel nog steeds goed gevoetbald, maar de Noord-Limburgers slaagde er niet in om van de vele kansen die er telkens kwamen te profiteren en met een 8 op 15 kon er niet echt van een geslaagde start gesproken worden. Op de tiende speeldag werd er op eigen veld met 0-2 verloren van de buren uit Dessel Sport. Terwijl er tot dan vooral gefaald werd voor doel liet toen ook het spelpijl erg te wensen over bij United. Ook tegen Antwerp en Tienen werd er verloren met een schandelijke 0 op 15 tot gevolg. Het ontslag van Balette hing in de lucht maar de club behield het vertrouwen in hun coach. In de laatste vijf wedstrijden voor de winterstop leek er een beetje verbetering in komen, er werd nog maar één keer verloren en er werd gewonnen van Oostende en Ronse. Maar toch besloot het clubbestuur om nu wel Peter Balette te ontslagen.
 
Maar hoe komt het dat een ploeg die vorig seizoen zo sterk acteerde er plots niets meer van terecht brengt? Om te beginnen mag het vertrek van Machiels en het uitvallen van zijn vervanger Pinxten niet onderschat worden. Maar het grote probleem ligt in het aanvallende compartiment van United. Vorig seizoen kon bijna elke speler voor de doelpunten zorgen waardoor de ploeg niet afhankelijk was van hun diepe spits. Dit seizoen behaalden sterkhouders zoals Pereira en Heymans nooit hun niveau. En ook de aankopen losten de verwachtingen niet in. Dimitri De Condé, die op de linkerflank werd geplaatst bij gebrek aan een type Scheelen, haalde niet het niveau dat je van hem mag verwachten. En ook aanwinst Netteb bracht er niets van terecht. De aanvallers Thompson, Waligora, Pereira en Netteb troffen samen amper vijf keer raak.
 
Bij KVSK United is men druk in de weer tijdens de winterstop. René Trost werd al aangenomen als vervanger van de ontslagen Peter Balette. En de sportieve staf blijft ook op zoek naar nieuwe spelers. Als er op zijn minst een scorende spits en een linkflankspeler bijkomen kan United eventueel nog iets maken van de terugronde onder Trost. Maar zocht men dergelijke spelers ook al niet voor het seizoen?
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties