Blatter bekritiseert Uefa-baas Johansson

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Blatter bekritiseert Uefa-baas Johansson
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is eens iets wat anders. Sepp Blatter, baas van de wereldvoetbalbond Fifa en ongetwijfeld één van de meest bekritiseerde sportleiders ter wereld, gaat zelf eens ongezouten kritiek geven. Slachtoffer van dienst is de Zweedse Uefa-baas Lennart Johansson. Blatter is het er niet mee eens dat Johansson zich straks opnieuw kandidaat zal stellen bij de verkiezing van de nieuwe topman van de Europese voetbalbond.

Johansson is nu dus ook nog Uefa-baas, maar heeft in het verleden al heel vaak laten weten dat dit zijn laatste ambtstermijn zou zijn. Nu stelt hij zich volgende maand toch weer verkiesbaar. "Johansson had open kaart moeten spelen, dat is een kwestie van respect", foeterde Blatter.

Johansson krijgt bij de verkiezing concurrentie uit Franse hoek. Michel Platini, de ex-voetballer die bij Juventus lange tijd het mooie weer maakte, wordt de uitdager van de Zweed. "Natuurlijk heb je voorkeuren. Laten we het zo zeggen: ik voel me in deze kwestie meer als een voetballer dan als een functionaris", aldus Blatter die ook nog eens op het einde van zijn betoog fel uithaalde: "Aan het hoofd van de Uefa moet een actieve voorzitter staan en niet een man van het verleden." [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties