Wie verteert winterstop het best?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Wie verteert winterstop het best?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een korte stop voor de eindejaarsfeesten wordt er dit weekend weer gevoetbald op de Italiaanse velden. Veel nieuwe gezichten zijn er vooralsnog niet te bespeuren, al is de transferperiode nog niet voorbij en gonst het van de geruchten. Op de 19e speeldag staan titelpretendenten Inter en Roma voor een gevaarlijke verplaatsing. 

Inter gaat op bezoek bij Torino en kan zich in de recordboeken spelen als er gewonnen wordt. Het zou de 12e opeenvolgende overwinning betekenen voor de Nerazzurri: niemand deed ooit beter. Mancini kent wat defensieve zorgen, maar prijst zich gelukkig dat doelman Cesar in een bloedvorm verkeert: in een soms wankelende defensie hield hij de boel recht. Thuisploeg Torino kende een moeilijke competitiestart maar kwam daarna op stoom en Europees voetbal is geen verre droom meer. Coach Zaccheroni (foto) laat wellicht de rebelse Fiore uit de ploeg en kan ook niet rekenen op international Barone, die geschorst is. In afwachting van een nieuwe spits, rust de hoop voor doelpunten op Stellone.

AS Roma roerde zich al behoorlijk op de transfermarkt: met Tavano en Wilhelmsson werden twee grote vissen binnengehaald. Eerstgenoemde neemt waarschijnlijk al plaats op de bank. Spalletti's ploeg gaat naar Messina en in Sicilië heeft elke topper het lastig. Bovendien kan de thuisploeg opnieuw een beroep doen op Riganó (foto). De veteraan scoorde aan de lopende band, tot hij uitviel met een zware blessure. Mede daardoor viel Messina wat terug in de stand. Bij de Romeinen is Mexes geschorst, Ferrari neemt zijn plaats in.

AC Milan werkt verder aan de revival tegen Reggina. Dat moet nog altijd met een vertimmerde ploeg gebeuren, want Dida, Nesta, Serginho en Maldini blijven nog even in de ziekenboeg. Gattuso is geschorst en Kakà erg twijfelachtig, nadat hij op trainingskamp in Malta maar niet genas van een blessure. De bezoekers zouden vlot meedraaien voor Europees voetbal, als ze geen 11 strafpunten overhielden aan het Calciopolischandaal. Nu is het nog steeds vechten tegen de degradatie, zodat Mazzarri's mannen met het mes tussen de tanden zullen strijden om minstens een punt uit de brand te slepen.

De andere wedstrijden van de negentiende speeldag:

Palermo - Udinese
Sampdoria - Fiorentina
Lazio - Siena
Atalanta - Livorno
Cagliari - Ascoli
Chievo - Catania
Empoli - Parma




 


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties