Chelsea kan eindelijk nog eens winnen

Dirk Pieters

Chelsea heeft zaterdagmiddag eindelijk nog eens kunnen winnen. Na drie gelijke spelen op rij in de competitie en één in de League Cup kon het eindelijk nog eens vieren. Het was de wederoptredende Arjen Robben die het verschil maakte.

Chelsea was een maat te sterk voor Wigan Athetlic. De ploeg van José Mourinho kwam al snel op voorsprong na een mooie vrije trap van Frank Lampard. Chelsea bleef op zoek naar doelpunten, maar in de eerste helft vielen er geen doelpunten meer.

In de tweede helft bleef Chelsea het initiatief nemen en dat werd nu wel omgezet in doelpunten. Het was de Nederlander Arjen Robben die voor de 2-0 zorgde. Het derde doelpunt kwam ook van de voet van Robben, maar doelman Kirkland zorgde met een blunder voor een hilarische 3-0. In de slotfase zorgde topschutter Drogba voor de 4-0 eindstand. [AN]