Dong verlengt contract bij United

Kristof Blomme
| 0 reacties
Dong verlengt contract bij United
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dong Fangzhou heeft zijn contract bij Manchester United verlengd tot 2010. De Chinees was de vorige 2,5 jaar actief bij Antwerp in afwachting van een werkvergunning. 

In januari 2004 nam Manchester United de Chinees Dong Fangzhou over van Dalian Shide FC. Hij werd er weggehaald voor een recordbedrag van zo'n vijf miljoen euro. Omdat hij niet meteen kon rekenen op een werkvergunning werd hij gestald bij Antwerp, de club waar Manchester United een samenwerkingsakkoord mee sloot. 

In 61 partijen bij de club scoorde Dong 36 keer. In tussentijd mocht hij wel al van het grote werk proeven tijdens de Asia-tour en een tournee door Zuid-Afrika. Daar scoorde hij meteen zijn eerste goal voor United tegen Kaiser Chiefs. In december 2006 kreeg de speler uiteindelijk een werkvergunning. Hij mocht meteen zijn contract bij Manchester United verlengen tot 2010. 

"Hij was 2.5 jaar bij Antwerp dat veel geduld en toewijding toonde. Hij is snel, atletisch en kan nog veel progressie boeken door hier mee te trainen", aldus manager Ferguson.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties