Zwarte Leeuw - Thes-Sport

David Beckers

Zwarte Leeuw – Thes-Sport

Thes mocht voor de eerste opdracht na de winterstop op bezoek gaan bij Zwarte Leeuw, Thuis wonnen de Blauw-Rood spelers nog met 1-0, we zijn benieuwd wat het frisse Thes nu gaat klaarspelen in het mooie stadion van de ex-tweedeklasser.

Thes begon gretig aan de partij en al snel kwam man in vorm Sven Dumont opzetten, maar zijn schot was net iets te gekraakt nadat Sven van de rechterkant naar binnen sneed om dan uit te halen.
Even later (in de 4de minuut ) terug een soortgelijke actie met alweer Sven Dumont die ditmaal wist voor te zetten, tot ieders verbazing ging thuisspeler Wouter Gielen in de fout door zijn eigen doelman met een ‘’mooie’’ kopbal te verschalken, 0-1.
De verdediging van Zwarte-Leeuw was even het noorden kwijt en Thes maakte hier dankbaar gebruik van.
Thes kreeg hierdoor enkele gevaarlijke kansen waaronder een doorglippende vrije trap van Davy Stas en een trap van David Beckers .Ondertussen kwam ook  Zwarte Leeuw het neus aan het venster steken maar zonder succes.
Dat de verdediging van Zwarte Leeuw het niet meer wist illustreerde Wouter Gielen die de doorgebroken Hüseyin Bilican neermaaide, rood, dit resulteerde in het feit dat Thes vanaf de 19de minuut tegen  10 man  mocht spelen.

In de 27ste minuut etaleerde de 19 jarige Hüseyin Bilican zijn kunnen en dolde ettelijke malen met de thuisverdediging, dat hij niet zelfzuchtig was bewees hij door de bal af te leggen voor de meegevolgde Sven Dumont, 0-2.
2 minuten later stond Jimmy Put alleen voor doelman Kevin Van Besouw maar Jimmy vergat de bal mee te nemen en kans verkeken.
Zwarte Leeuw kon zeldzaam oprukken, ook dit maal bleek er geen gevaar te zijn maar dan viel de bal uit de kluts toch in doel, hoopbrenger van dienst was Nick Nijs, 1-2.
Rust.
Na de rust kwam Thes na de schitterende eerste helft erg zwak uit de kleedkamer, de verdediging van Thes liet soms een steek vallen en telkens was Rogerio Pereira er als de kippen bij maar deze laats vernoemde kon maar net niet binnenleggen na het mistasten achteraan bij Thes.
Thes kreeg na de vele kansen van de eerste helft ook nu weer kansen om de wedstrijd te beslissen maar telkens werden de kansen gemist.
Even later kwam dan het verwachte moment, Bart Clijmans devieerde een voorgezette bal met de hand in doel en het stond 2-2 omdat het scheidsrechterlijk trio liet begaan.
Bij Thes kwam Tim Bervoets, David Beckers vervangen en even later werden zowel Tamer Albayoglu als David Lodewijckx naar de kant gehaald.Tussen de wissels door was er geen organisatie meer bij Thes-Sport en door de luid brullende thuissupporters kwamen ‘’de Leeuwen’’ door het afleggen van Nick Nijs voor de alleenstaande Rogerio Pereira dan toch weer voor, na een eerder verloren wedstrijd (wie de kansen niet afmaakt krijgt het deksel op de neus).
Thes bleef nog even drukken maar kon niet meer opboksen tegen de thuisverdediging die zich niet meer liet verrassen.

Thes moet zich maar even bezinnen want het heeft nu al 3 wedstrijden na elkaar telkens verloren en dit tegen zogezegde ‘’haalbare tegenstanders’’.
Met het loodzware programma voor de boeg kan men maar beter tijdig wakker schieten want vele Thes-Supporters willen volgend jaar nog naar hoogstaand vierdeklasse voetbal komen kijken.
Hopelijk schieten de spelers wakker en laten zij hun trouwste supporters niet in de steek.