Ferrera en Gouden Stud in Studio 1

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Ferrera en Gouden Stud in Studio 1
Foto: © SC

Racing Genk voert sinds de vijfde speeldag het klassement van de Jupiler League aan. Anderlecht, AA Gent, Club Brugge en Standard volgen op een handvol punten. Net voor de winterstop won Lierse zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Kan Lierse met nieuwkomers Tailson, Claessens en Janssens zijn opmars voortzetten? Frank Raes bespreekt zondag samen met Gilles De Bilde en Piet den Boer alles wat u van de 18de speeldag moet weten.

De eerste topwedstrijd van het nieuwe jaar vindt plaats in Oost-Vlaanderen. In het Jules Ottenstadion ontvangt AA Gent zondagnamiddag Club Brugge. De buren uit Brugge staan vierde in het klassement en tellen twee punten minder dan Gent. Beide ploegen zijn vastbesloten om de achtervolging op Anderlecht en Racing Genk in te zetten.

Emilio Ferrera nam vorig jaar in april de functie van Club-boegbeeld Jan Ceulemans over. De Belg van Spaanse afkomst behaalde vorig seizoen Europees voetbal, maar begint nu de druk bij Club Brugge te voelen. Op de laatste speeldag van de heenronde verloor Club de stadsderby tegen Cercle. Om de aansluiting met de top niet te verliezen moeten Ferrera en Club zondag winnen van AA Gent. De heenwedstrijd werd alvast met 5-0 gewonnen. Benieuwd of blauwzwart zondag opnieuw de drie punten kan bijhouden. Emilio Ferrera blikt zondag bij Frank terug op deze topper.

Zondagavond sluiten Standard en Lokeren de 18de speeldag af. Omdat Canvas de zondagwedstrijd niet meer uitzendt, krijgt u in Studio 1 een ruime samenvatting van deze partij.

In 'Pinanti is Pinanti' zijn we toe aan de achtste finales. Alex Czerniatynski en Rudi Smidts vechten onder elkaar uit wie een plaatsje krijgt in de kwartfinales. Beide ex-spelers beleefden samen de grote dagen van Royal Antwerp FC. Aanvoerder Smidts en goalgetter Czerniatynski behaalden in 1993 met 'The Great Old' de finale van de Europa Cup II. Antwerp is tot op vandaag de laatste Belgische club die daarin slaagde. De twee Antwerp-boys spelen in 'Pinanti is Pinanti' voor een keer niet mét elkaar maar tegen elkaar.

Naar jaarlijkse gewoonte verkiest het weekblad Humo de Gouden Stud, de meest sexy voetballer van de eerste klasse. Studio 1 toont zondag al in primeur de genomineerden. Minstens vijf kathedralen van lichamen, zondag in Studio 1.

Omdat Studio 1 de voetbalactualiteit op de voet volgt, zijn wijzigingen nog altijd mogelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties