Wedstrijd van de waarheid in Gent

Thomas Dubois
| 0 reacties
Wedstrijd van de waarheid in Gent
Foto: © SC

Twee wedstrijden staan er vandaag nog op het programma in de Jupiler League. En het zijn niet van de minste. De ploeg van 2006, AA Gent neemt het thuis op tegen een Club Brugge onder grote druk. Om 18 uur speelt Standard thuis tegen Lokeren, ook voor de Rouches een belangrijk duel, want het moet aansluiting houden met de top. De twee ploegen voor Standard –Club op gelijke hoogte en Gent op plaats 3- spelen tegen elkaar, dus kunnen ze daar in het Luikse een gouden zaak doen.
 
Alle ogen zullen sowieso rond het middaguur gericht zijn op AA Gent – Club Brugge. Noem het gerust een wedstrijd van alles of niets voor Club Brugge. Bij winst heeft AA Gent vijf punten voorsprong op Club Brugge en bedraagt de kloof op leider Racing Genk tien punten. Dan mogen de Bruggelingen de nog levende titelambities opbergen na één wedstrijd in de heenronde. En het is zeker niet onmogelijk. In Gent denken ze nu nog met plezier terug aan de wedstrijd in het Ottenstadion vorig seizoen. FC Boussoufa draaide toen heel Club Brugge horendol en dat koste toen de kop van Jan Ceulemans. Bij verlies zullen veel Club-supporters een déjà vu hebben. De positie van trainer Emilio Ferrera staat onder grote druk en bij verlies zou het wel eens de laatste wedstrijd van Ferrera geweest kunnen zijn.
 
De balans da de heenronde mocht dan wel positief uitdraaien in de ogen van Marc Degryse. De twee daaropvolgende competitiewedstrijden –verlies in de derby tegen Cercle én eventueel een verlies tegen Gent- zullen die balans niet in de goede richting doen keren. Maar Club is nog niet verloren. In de heenwedstrijd slachtte het de Buffalo’s thuis af met 5-0 en in de voorbije jaren ging Club meestal winnen in het Gentse, op vorig jaar dan na. In de toppers maakte Club ook al iedere keer een goede beurt. Het enige probleem bevond zich in het departement van de finishing touch. Club was de betere bij momenten, maar kon het niet afmaken. Het is maar zeer de vraag of die mentale weerbaarheid er vanmiddag zal zijn. Voorzitter van Gent, De Witte, stimuleerde die van Club alvast door deze wedstrijd met Club een competitie binnen de competitie te noemen.
 
Club-coach Ferrera heeft luxeproblemen. Hij kan sinds de winterstop rekenen op een volledige fitte kern. Dat wil zeggen met een terugkerende Ishiaku en Klukowski. Die laatste zal wellicht nog op de bank beginnen. Geen goed nieuws voor Balaban die uit de selectie geweerd is door coach Ferrera. Ook zijn Kroatische broeder Ivan Leko zit niet in de selectie. Ishiaku vormt wellicht een duo met Salou vooraan. Op het middenveld kan Ferrera kiezen uit Englebert, Van Heerden en Daerden voor twee posities. Englebert begint wellicht op de bank.
 
Bij AA Gent zullen alle ogen gericht zijn op Alin Stoica. Hij heeft nog een eitje te pellen met Club Brugge waar hij volgens zijn mening respectloos behandeld werd. Ook Olufade zal veel aandacht krijgen. Foley vormt de spitsbroeder van Olufade. Verder wijzigt Leekens wellicht niet aan z’n type-elftal. De scheidsrechter is Frank De Bleeckere.
 
Kan Lokeren de stunt van de eerste speeldag overdoen. Toen won Lokeren met 2-1 van Standard. De trainer van Standard was toen Boskamp, meteen het begin van het einde voor hem. Standard moet het zonder z’n twee sterspelers Conceiçao en Rapaic doen, beide spelers zijn geblesseerd. Er is nog een kleine kans dat Conceiçao speelklaar raakt, maar dan niet op de volle 100 %. Dante is nog geschorst. Onyewu heeft nog geen nieuwe club en speelt nog gewoon bij Standard. De Camargo en Jovanovic moeten voor de doelpunten zorgen.
 
Tambwé vormt bij Lokeren wellicht de enige spits. Muslin kiest wellicht voor een versterkt vijfmansmiddenveld. Dufer start normaal aan de aftrap, net als Mbayo. Doll, Milojevic, Diallo en Maznov zijn nog steeds geblesseerd. Joao Carlos speelt samen met Vukomanovic in het hart van de defensie. De scheidsrechter in Luik is Efong Nzolo. De wedstrijd wordt om 18 uur afgetrapt.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties