Analyse Met drie aan de leiding

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Met drie aan de leiding
Foto: © SC

De titelstrijd in de Primera División wordt steeds spannender.  Na speeldag 19 staan drie ploegen aan de leiding: Sevilla, Real Madrid en Barcelona.  Valencia volgt op twee punten, Atlético op drie.  Sevilla slaagde er alweer niet in te winnen, terwijl de concurrenten dit keer wel optimaal profiteerden.  Onderaan het klassement veranderde er weinig.  Opvallend was verder vooral dat er slechts negen keer gescoord werd op deze speeldag, waarvan drie keer door Barcelona. 
 
FC Sevilla lijkt wel een leiderscomplex te hebben.  De Uefa-bekerwinnaar slaagt er maar niet in te winnen als leider in de Primera División en ook tegen Villarreal kwam daar geen verandering in.  De wedstrijd, die twee gezichten kende met één helft voor elk team, eindigde op een scoreloos gelijkspel.  Voor Sevilla blijft het wachten op de eerste competitiezege van het nieuwe jaar.  Villarreal lijkt dit jaar niet verder te komen dan de grijze middenmoot.  
 
Landskampioen Barcelona kende weinig moeite met rode lantaarn Gimnàstic.  Erg overtuigend speelden de azulgranas niet, maar de prestatie was voldoende voor een eenvoudige zege in de Catalaanse derby.  Het werd 3-0 voor Barça en daarmee sluit het team van Rijkaard de heenronde sowieso op de eerste plaats af, onafhankelijk van het resultaat van woensdag tegen Betis. 
 
Intussen blijft ook Real Madrid aanklampen.  De Koninklijke speelde alweer geen al te beste wedstrijd op het veld van Real Mallorca.  De trots van de Balearen zit ondanks een zege op Sevilla in een dipje en kon voor te weinig dreiging zorgen.  De Madrilenen slaagden er uiteindelijk als enige in te scoren.  Reyes zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd en de drie punten voor de bezoekers.  Real komt zo op gelijke hoogte van Barcelona en Sevilla.  Real Mallorca blijft een degradatiekandidaat. 
 
Valencia is op kousenvoeten ook terug de titelstrijd binnengeslopen.  Los Ché pakten op het veld van Real Sociedad hun zesde opeenvolgende overwinning.  De Basken speelden nochtans een behoorlijke partij, maar Valencia toonde zich efficiënter en de onvermijdelijke Villa zorgde voor het enige doelpunt van de namiddag.  Valencia nadert zo tot op drie punten van de koplopers, terwijl Real Sociedad voorlaatste blijft. 
 
Atlético Madrid is de vijfde kanshebber op de titel.  De hoofdstedelingen werken alweer een wisselvallig seizoen af en ook tegen Osasuna liep het niet al te vlot.  Pas met een man meer slaagde Atlético er in de score te openen via Zé Castro.  Het bleef bij dat ene doelpuntje, ook al eindigde Osasuna de wedstrijd nog met zeven.  Atlético heeft als vijfde slechts drie punten achterstand op de leiders.  Osasuna is negende. 
 
Het duel tussen de subtoppers Real Zaragoza en Recreativo eindigde op een scoreloos gelijkspel.  De maños slaagden er niet in de bezoekers echt te ontwrichten, ondanks een bedrijvige Aimar.  In de tweede helft kreeg Recreativo een aantal kansen, maar doelpunten vielen er niet in deze partij.  Beide ploegen schieten zo weinig op in de strijd om Europees voetbal.  
 
Met Getafe gaat het de voorbije weken weer iets beter.  De Madrilenen haalden het van een zwalpend Celta de Vigo met het kleinste verschil.  Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al in de eerste minuut en kwam van de voet van Del Moral.  Getafe doet zo opnieuw mee om een Europees ticket.  Voor Celta de Vigo ziet het er steeds somberder uit.  De Galiciërs hebben al acht wedstrijden niet meer gewonnen en staan gevaarlijk dicht bij de degradatiezone.  
 
Onderaan het klassement stond de zespuntenwedstrijd tussen Real Betis en Racing Santander op het programma.  De bezoekers konden het meeste aanspraak maken op de drie punten en kwamen kort voor het einde ook op voorsprong met een penaltydoelpunt van Garay.  Xisco zorgde even later echter voor de gelijkmaker.  Dit puntje levert geen van beide ploegen echt iets op. 
 
De overige twee wedstrijden op deze uiterst doelpuntenarme speeldag eindigden op een scoreloos gelijkspel.  Deportivo en in mindere mate Espanyol misten het nodige geluk om de netten te doen trillen.  Ook scheidsrechter Megía Davila droeg met het afkeuren van een doelpunt zijn steentje bij aan de 0-0.  In de confrontatie tussen Levante en Athletic werd evenmin gescoord.  De thuisploeg kreeg de beste kansen, maar verzuimde die af te maken.  Door deze puntendeling behouden beide teams een krappe voorsprong van twee punten op nummer 18.  
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties