Interview Pittoors van Lierse naar Meldert

Gentil Dossche
| 0 reacties
Pittoors van Lierse naar Meldert
Foto: © SC

Tijdens het tussenseizoen haalde Verbroedering Meldert drie nieuwelingen binnen. Eén van hen is Matthias Pittoors. De van Lierse overgenomen linkerflankverdediger liet een vrij degelijke indruk. Hij leek zich meteen goed aan te passen in zijn nieuwe omgeving.

Jouw debuut bij VB Meldert mocht gezien worden.
Matthias Pittoors: “Ik had toch ook de indruk dat mijn prestatie mocht gezien worden. Met de eveneens van Lierse overgekomen Seth De Witte voor mij voelde ik me direct goed. Ik speelde met hem samen bij de Pallieters en ken hem dus heel goed. Het doet natuurlijk deugd om bij een nieuwe club met een zege te debuteren. Iedereen knokte met een voorbeeldige mentaliteit. Het vertrouwen was aanwezig.”
 
Hoe kwam jij bij Meldert terecht?
Matthias Pittoors: “Nog voor de samenwerking tussen Meldert en Lierse werd ik door de Oost-Vlamingen gecontacteerd. Verbroedering toonde interesse in zowel Seth De Witte als mij. Toen de samenwerking tussen beide clubs in kannen en kruiken was, stelde Lierse-voorzitter Thyssen me voor de keuze tussen de beloften van Lierse en het eerste elftal van Meldert. Ik koos voor de uitdaging bij de vierdeklasser. Het bevalt me hier al uitstekend. Ik vond hier een goede groep en trainersstaf.”
 
Wat deed je finaal voor Verbroedering kiezen?
Matthias Pittoors: “Omdat ik opnieuw hogerop wil, werd een overeenkomst bereikt voor zes maanden. Anderzijds sluit ik een verlengd verblijf aan Meldert-vijver niet uit.”
 
Jij speelde enkel voor Lierse. Ik kan me inbeelden dat je de reeks niet echt kent.
Matthias Pittoors: “Hoewel ik amper een kilometer van het terrein van Berchem Sport woon, zijn de ploegen in bevordering me inderdaad onbekend. Toch zal ik er alles aan doen om met Meldert zoveel mogelijk punten te sprokkelen. Volgend weekend wacht ons met de komst van Wijgmaal een nieuwe zespunten match.”
 
Naast voetballen bij VB Meldert studeer jij nog. Wat doe je?
Matthias Pittoors: “Ik studeer logistiek management. Door de transfer naar Meldert valt de combinatie met de studies beter mee. Bij Lierse werd tweemaal per dag getraind. Dat maakte dat ik geen enkele les kon volgen.”

Matthias Pittoors
Plaats in het elftal: verdediger
Geboortedatum: 29-12-1987
Geboorteplaats: Wilrijk
Woonplaats: Berchem
Clubs: SK Lierse
Hobby’s: voetbal en uitgaan
Beroep: student

    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties