Analyse VGO winnaar van het weekend

Luc Goderis
VGO winnaar van het weekend

VG Oostende is in vierde klasse A de grote winnaar van het weekend geworden.  De voltallige top-vijf, uitgezonderd de kustjongens, kregen nederlagen aangesmeerd waardoor VGO oprukt naar de derde plaats.  Onderaan de rangschikking ziet een zieltogend Rumbeke de concurrentie in de strijd om de degradatie verder uitlopen.

Centre 3   Wielsbeke 2

Nadat Tielens een schot van Michaux slecht onder controle kreeg tikte Rosier net voor rust de 1-0 binnen.  Na de herneming bleef de thuisploeg het meeste druk ontwikkelen en zorgden Masson en Menten voor de comfortabele voorsprong.  Een achttal minuten later hadden Viaene en Bostoen Wielsbeke terug in de wedstrijd gebracht, maar Centre hield stand tijdens de slotminuten.

Winkel Sport 0   Gent Zeehaven 2

Winkel voetbalde zonder veel inspiratie en leed zo een pijnlijke maar verdiende nederlaag.  Gent klom vlak voor de rust, via tweemaal Demeyer, op 0-2.  Na de pauze ging de co-leider wel op zoek naar de aansluiting, maar deed dit zonder veel inspiratie.  Het bleef 0-2.

St. Gillis Waas 1   Houdeng 1

Al heel vroeg schoot Spinelli onhoudbaar de openingstreffer tegen de touwen, maar amper twee minuten later zorgde Houdeng al voor de gelijkmaker.  Van Lokeren nam de assist van De Maeyer in één tijd op de slof.  St. Gillis Waas morste daarop met de kansen en kon niet meer verhinderen dat de stand die al na vijf minuten bereikt was, ook de eindstand werd.

WS Lauwe 4   Rumbeke 1

Lauwe begon heel zwak aan de wedstrijd en moest lijdzaam toezien hoe de hekkensluiter halfweg de eerste helft de score opende.  De uitsluiting voor Pype en de gelijkmaker van Verkindere net voor de pauze waren er voor de bezoekers teveel aan.  Na de herneming moesten de bezoekers de wet van de sterkste ondergaan.  Het werd uiteindelijk 4-1.

Wevelgem 1   Diksmuide 2

Wevelgem was tijdens het openingskwartier niet goed bij de les en de boterjongens profiteerden gretig.  Vancrugten en Devisch zorgden voor de vroege 0-2.  Op het uur schoot Wevelgem echt wakker en drukte de bezoekers met de rug tegen de muur, maar verder dan een aansluitingstreffer van Rosseel kwam het niet.

Izegem 0   Evergem 2

Evergem won makkelijk bij een tam Izegem, al was het wachten tot na het uur op het eerste doelpunt.  Chariti opende vanop de stip de score en een paar minuten later verdubbelde Rombaut de voorsprong.

Heppignies 2   Zottegem 0

Al na zes minuten haalde Zottegem-doelman De Cabooter, Juninho neer : rood en strafschop.  Rombout verzilverde de elfmeter.  Nog voor het halfuur stond Zottegem plots nog met z'n negenen toen Rossel ook rood kreeg.  Na de pauze zette Juninho het numerieke overwicht om in de 2-0.  De wedstrijd eindigde uiteindelijk met 10 tegen 8 nadat scheidsrechter Boucaut ook nog Catinus en De Coene vervroegd naar de kleedkamers stuurde.

Zele 0   VG Oostende 3

De kustjongens namen het initiatief in handen, maar konden voor de pauze weinig kansen creëren.  Toch schoot Derycke, een beetje verrassend, de kustjongens vanop afstand op voorsprong.  Na de rust nam VGO, via Deweer en Syx, verder afstand en kon de thuisploeg geen enkele kans bij elkaar voetballen.  Een logische en verdiende 0-3.