Onhaalbare Hoogendorp mogelijk toch naar ADO
Mathias Dumarey
| 0 reacties
Onhaalbare Hoogendorp mogelijk toch naar ADO
Foto: © SC

Twee weken terug verklaarde ADO Den Haag dat er van een komst van aanvaller Rick Hoogendorp geen sprake kon zijn. Maar zie, twee weken later lijkt een transfer er toch aan te komen. Volgens de Nederlandse krant Algemeen Dagblad zou Hoogendorp zelfs al tot een persoonlijk akkoord zijn gekomen met de Hagenezen.
 
Het is nu wachten op een akkoord tussen ADO en Vfl Wolfsburg waar Hoogendorp nog onder contract staat. Beide clubs knoopten al gesprekken met elkaar aan, maar er is nog twijfel of de aanvaller eerst verhuurd zal worden en hoe hoog de vergoeding zal zijn. Toch ligt het binnen de verwachtingen dat de transfer eerstdaags rond zal zijn.

Eerder verklaarde Piet Van der Pol, technisch directeur bij ADO, dat van een transfer geen sprake kon zijn. “Een eventuele komst van Hoogendorp is ondenkbaar gezien het financiële plaatje dat ermee samenhangt. Je praat al gauw over een miljoen euro per jaar en als je daar ook nog eens de vergoeding bij rekent die je aan Wolfsburg moet betalen, begrijpt iedereen dat zoiets niet kan.”
 
De 32-jarige Hoogendorp verruilde vorige winter RKC Waalwijk voor een avontuur in de Bundesliga bij VfL Wolfsburg. Een succes werd dit vooralsnog niet want Hoogendorp kwam niet verder dan negen optredens en het waren dan nog vooral invalbeurten tijdens de eerste seizoenshelft. De terugronde van vorig seizoen was iets beter met veertien optredens en één doelpunt.
 
Door naar ADO Den Haag te trekken, keert hij terug naar waar het voor hem allemaal begon in 1994. Nadien speelde hij nog voor MVV Maastricht, Dordrecht ’90, RKC Waalwijk en Celta de Vigo.
    

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties