Devroe: 'Pijnlijkste overwinning uit carrière'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Devroe: 'Pijnlijkste overwinning uit carrière'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

SV Roeselare behaalde haar eerste uitzege van het seizoen. De West-Vlamingen versterken hun achtste positie in het klassement. Toch blijft sportief manager Luc Devroe met gemengde gevoelens achter.
 
“Voor Roeselare zijn vooral de drie punten het belangrijskte, maar we dansen niet op het graf van een ander. Door de gevolgen voor Club Brugge is dit de pijnlijkste overwinning uit mijn carrière”, vertelt Devroe aan voetbalkrant.com. “Degryse is al jarenlang een goede vriend, onze ouders gaan al 27 jaar samen op reis. De spreekkoren die hij zaterdag te horen kreeg van de supporters zijn pijnlijk. Zoiets wens je zelf je vijand niet toe.”

Behoud primeert
 
De ploeg uit de Rodenbachstad stelt haar ambities niet bij. “Het behoud blijft het belangrijkste. Met de drie punten tegen Club Brugge zetten we een stap in de goede richting. We tellen nu 27 punten. Als we nog 11 punten halen is onze doelstelling van 38 punten bereikt en hebben we het tweede en moeilijkste seizoen in eerste klasse overleefd.”
 
“We hopen natuurlijk dat we deze positie zolang mogelijk kunnen vasthouden. Als we terug wegzakken heeft dat zijn repercussies op de tv-gelden, abonnementenverkoop en sponsors van volgend seizoen. Zowel Standard, Gent als Anderlecht moeten nog naar Schiervelde komen. Als we onze thuisreputatie aanhouden, kunnen we nog een woordje meespreken en Club Brugge misschien nog een handje toesteken.” 

Vertrouwen
 
Trainer Dirk Geeraerd treed zijn sportief manager bij. “Het klassement is een momentopname. Onze achtste plaats geeft de spelers vertrouwen en neemt de druk en de spanning wat weg. Maar het behoud blijft onze enige doelstelling. Zolang je niet 100 % zeker gered bent, moet je niet over andere ambities spreken. Volgende week tegen Moeskroen volgt er opnieuw een belangrijke wedstrijd. In principe zijn zij niet beter, maar ook niet slechter dan ons.”
 
Over de zege tegen Club Brugge reageerde Geeraerd relatief neutraal. “We moeten eerlijk zijn dat Brugge niet verdiende te verliezen, maar ze verdienden ook niet om te winnen.” De onverwachte eerste driepunter op verplaatsing doet de trainer wel deugd. “Vroeg of laat moesten we wel eens punten pakken op verplaatsing als we ons behoud in eerste wilden verzekeren. We waren er al een paar keer kortbij. Dat het nu gebeurt in de derby tegen Brugge, geeft de zege wat meer glans.”
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties