DVK Haacht verliest cruciale match tegen Beerse

Rita De Meyer
| 0 reacties
DVK Haacht verliest cruciale match tegen Beerse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De nieuwe DVK-trainer,Eric De Ceulaer, wijzigde zijn opstelling tegen Beerse drastisch door o.a. Ellen Janssens door te schuiven. Hierdoor kwam Kathleen Vandenbroeck voor het eerst dit seizoen aan de aftrap en dit als libero. De wijzigingen waren helemaal in functie van een duidelijk offensieve instelling die een overwinning moest teweeg brengen.

1ste Helft
Van meet af aan probeerde DVK Haacht vanuit het middenveld druk te zetten door balbezit en combinaties langs de flanken. Beerse verwachtte zulke een ingesteldheid niet en kreeg weinig voeten aan de aarde in het het middenveld en de voorlijn kon niet worden bereikt. DVK kon echter in de aanvang geen kansen creëren omdat de Beerse-defensie –het sterkste compartiment- in eerste instantie keurig keerde en mooi uitvoetbalde. Een schot van Verhaeghen werd door keepster Willekens afgeblokt. In de 33ste minuut beging de Beerse-defensie een haakfout op Hofkens in de rechthoek doch de scheidsrechter sommeerde door te spelen. Deze fase had het spelbeeld totaal kunnen veranderen. Een combinatie met Verhaeghen en Gosiau resulteerde in een schot dat Willekens verplichtte plat te gaan maar Gonzalez mistte op een haar na de herneming. In de 37ste minuut bereikte Saelen via vrijschop Tas die mooi afrondde. De 1ste kans voor Beerse en meteen raak. Een gevleide 1-0 bij de rust.

2de Helft
Beerse nam in de 2de helft meer initiatief maar het spel bleef op en af gaan. In de 68ste minuut incasseerde Janssens voor een lichte fout een goedkope 2de gele kaart wat de DVK Haacht-kansen op puntengewin serieus hypothekeerden. Beerse rook op haar beurt haar kans en speelde pressing wat resulteerde in een hobbelbal tegen de paal en een paar kansen via de flank. Vandenbroeck speelde echter een verstandige partij met prima rugdekking. Geleidelijk aan werd de match bitsiger aangezien beide ploegen hardnekkig puntengewin nastreefden. Verschillende speelsters dienden te worden verzorgd en houden er blutsen en builen aan over. Trainer De Ceulaer bracht reservekeepster Octave in en posteerde Mathei in de spits waardoor Haacht via druk op de Beerse achterlijn terug hoger speelde. De stand bleef evenwel ongewijzigd.

Conclusie
DVK Haacht verdiende, zoals thuis tegen Beerse, zeker een punt maar vatte de busreis ontgoocheld met lege handen aan. Volgende week wacht de thuismatch tegen landskampioen Wezemaal.

Foto’s : www.dvkhaacht.be

KFC Lentezon Beerse: Willekens, Poels, Vandenberghe, Vanhuele, De Keyser, Saelen, Mateusen, Caers (60’ Den Ridder), Somers, Kamst, Tas (83’ Quaghebeur), Peeters, Van De Moer

DVK Haacht : Mathei (Octave)-Michielsen- Coenen- Vandenbroeck- Oosters – Hofkens (Derom)-Janssens-Wijns-Gosiau – S. Verhaeghen – Gonzalez (Mathei)

Niet ingevallen wisselspeelsters : Timmers,

OEFENMEESTER(S) : De Ceulaer-Uyttenbroeck
DOELPUNT: 37’ Vicky Tas (1-0)
Geel: Kathleen Van den Broeck (H)
Rood: Ellen Janssens (2x geel)

Verslag : Marc Rems
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties