Midweek voetbal in Budesliga

Philippe Crols
| 0 reacties
Midweek voetbal in Budesliga
Foto: © SC

In Duitsland mochten ze dan wel enkele weken langer rusten, maar dat wordt dezer dagen gecompenseerd. In de Bundesliga staat er namelijk midweek voetbal op het menu. Leverkusen-Werder Bremen is zonder twijfel de meest aantrekkelijke wedstrijd, al staan er onderin ook een paar leuke partijen op het programma. 

Leider Werder Bremen staat voor een moeilijke opgave. Het trekt op woensdag richting Leverkusen. Dat is de ploeg die voor de winterstop behoorlijk begon te draaien en afgelopen week in Aachen een 2-0-achterstand omboog in een 2-3-overwinning. Benieuwd of Werder de opmars van Bayer kan stoppen. Schalke 04 kan bij puntenverlies van Werder profiteren en alleen aan de leiding te komen. Het neemt het in eigen huis op tegen Alemannia Aachen. Een ploeg die dus niet goed aan de terugronde begon en buitenshuis meestal zwakker voor de dag komt. 

Bayern en Stuttgart zijn dankzij hun verliespartij van afgelopen week al serieus op achtervolgen aangewezen. De landskampioen mag in eigen huis absoluut geen fout maken tegen Bochum. Dat is een ploeg die niet met te veel vertrouwen naar München zal afzakken. Het verloor afgelopen weekend op eigen veld van rode lantaarn Mainz. Degradatiezorgen zijn dus opnieuw meer dan ooit aan de orde daar. Mits Bayern niet wint is de crisis in München groter dan ooit. VFB Stuttgart moet de opdoffer van in Nürnberg voor eigen volk zien te verwerken. Het speelt thuis tegen Bielefeld. In de heenmatch won Stuttgart met negen mensen. 

Rode lantaarn Mainz boekte in Bochum een uiterst belangrijke overwinning. Het wil daar uiteraard graag een vervolg aan breien, maar dat zal niet makkelijk zijn. Borussia Dortmund, een ploeg die het uit beter doet dan thuis, komt over de vloer. De Borussen klopte afgelopen week ook kampioen Bayern. Het degradatieduel van deze speeldag zal in Hamburg gespeeld worden. HSV krijgt namelijk Cottbus over de vloer. Cottbus won afgelopen weekend tegen Gladbach al een zespuntenwedstrijd. HSV gaf op zijn beurt dan weer de punten cadeau in Bielefeld. De ploeg van Doll staat op een gedeelde laatste plaats en doet er dus goed aan voor een eerste keer te winnen voor eigen volk. Ook Mönchengladbach doet er misschien nog eens goed aan te winnen. Na de verloren uitwedstrijd tegen Cottbus moet er thuis gewonnen worden van Nürnberg. 

Dan zijn er nog twee andere wedstrijden. HBSC trekt naar Hannover. De winnaar van het duel tussen Wolfsburg en Frankfurt is voor een tijdje verlost van degradatiezorgen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties