Eto'o en Messi klaar voor de titelstrijd

Dave Sentobin
| 0 reacties
Eto'o en Messi klaar voor de titelstrijd
Foto: © SC

De 21ste speeldag in Spanje met vanavond de topper tussen de twee nummers vier in de rangschikking: Valencia en Atlético. Beide teams dromen luidop van de Champions League. Bij de eerste drie heeft enkel Barcelona op papier een moeilijke opdracht. De blaugranas hebben een moeilijke verplaatsing naar Pamplona. Sevilla en Real ontmoeten allebei een degradatiekandidaat, respectievelijk Real Sociedad en Levante.
 
Vanavond strijden Valencia en Atlético in een onderling duel om de vierde plaats die recht geeft aan deelname aan de voorrondes van de Champions League. Ondanks de vele afwezigen gedurende het hele seizoen al staan de chés en Atleti toch mooi geklasseerd. Beide teams hebben 36 punten en een overwinning zou een serieuze stap naar het felbegeerde kampioenenbal zijn. Coach Aguirre kan terug een beroep doen op zijn vaste doelman Leo Franco. Het vorige duel in het Calderón-stadion eindigde in een 0-1 dankzij een doelpunt van Villa. De colchoneros verloren buitenhuis echter nog maar één wedstrijd, Valencia daarentegen heeft zeven van de negen thuiswedstrijden gewonnen en incasseerde nog maar vier doelpunten in Mestalla.
 
Een andere leuke wedstrijd van vanavond is Espanyol tegen Zaragoza. De pericos leden afgelopen weekend gezichtsverlies tegen streekgenoot en rode lantaarn Gimnástic (4-0) en wil uiteraard wat rechtzetten tegen de maños. Valverde moet het wel stellen zonder de geschorste De la Peña. Bij Zaragoza zijn Aimar en Celades geblesseerd. De derde wedstrijd van vanavond is Deportivo tegen Mallorca. Depor is nog ongeslagen in 2007, maar heeft de gevarenzone nog niet definitief achter zich kunnen laten. De bezoekers kunnen ook punten gebruiken om die gevaarlijke zone te ontlopen.
 
Zondagavond heeft Barcelona een moeilijke opgave tegen Osasuna. Met Sevilla in haar kielzog kan Barça zich niet permitteren om een steekje te laten vallen in Pamplona. Coach Rijkaard hoopt alvast zijn steraanvaller Messi een tijdje te kunnen laten invallen. De Argentijnse aanvaller werd gisteren op de luchthaven als de redder van Barcelona ontvangen. De andere langdurig geblesseerde, Eto’o, maakt ook deel uit van de selectie die vandaag door Rijkaard werd bekend gemaakt. Thuisspeler Soldado gelooft alvast in de kansen van zijn team tegen de leider in Primera División: “Het wordt ongetwijfeld een zware wedstrijd, maar we hebben verschillende mogelijkheden om Barça te verslaan.”
 
Eerste achtervolger Sevilla speelt eerder op de middag tegen de voorlaatste in de rangschikking, Real Sociedad. Sevilla, al vijf maanden de beste ploeg in de wereld volgens de IFFHS, kon nog maar één van de vier competitiewedstrijden in 2007 winnen. Aanvaller Chevantón liet deze week bovendien zijn ongenoegen horen over zijn beperkte speelkansen. Afgelopen week zat de Uruguayaan voor de tweede keer op rij in de tribune. De Basken hebben dringend punten nodig om toch enigszins de veilige zone in zicht te houden. De derde in de stand, Real Madrid, speelt zondag om zeven uur in Valencia tegen Levante. Volgens de Spaanse media zou Capello opnieuw persona non grata Beckham oproepen. In diezelfde media is er ook heel wat opschudding rond nieuwe aanwinst Higuaín. De Argentijn veroverde snel de harten van de madridistas, maar kon nog niet scoren in het shirt van de Koninklijke. Enige opdracht voor Capello en de zijnen: winnen in Valencia om de blijkbaar onvermijdelijke storm af te wenden.

Zondagmiddag spelen Recreativo en Villarreal tegen elkaar om aansluiting te zoeken met de Europese plaatsen. Getafe, samen zesde met Zaragoza, speelt met dezelfde ingesteldheid op het veld van Racing. Hekkensluiter Gimnástic speelt op het veld van Celta en Athletic speelt een belangrijke wedstrijd tegen rechtstreeks concurrent Betis.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties