Reacties Beveren - Club Brugge

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Reacties Beveren - Club Brugge
Foto: © SC

Na een bewogen week is Club Brugge er in geslaagd nog eens een driepunter op verplaatsing te pakken. Cedomir Janevski toonde zich zeer opgetogen met de overwinning. Walter Meeuws van zijn kant was de verpersoonlijking van het realisme, maar liet niet na de scheidsrechter te bekritiseren.
 
“Het was niet mooi, maar de opdracht was winnen. De drie punten waren het belangrijkste,” vertelde Janevski achteraf op de persbabbel. “Na de kritiek van de voorbije weken ben ik zeer opgelucht voor de spelers.” De Macedoniër bleef ook niet blind voor de gebreken van het huidige Club Brugge. “We moeten zeker niet denken dat de problemen nu weg zijn. Er zal nog zeer hard gewerkt moeten worden. We kenden een paar mooie momenten, maar speelden veel te veel op het middenveld. Het flankenspel was beter, maar de voorzetten waren bijna nooit goed. Als een voorzet goed gegeven was, stond niemand op de juiste plaats.”
 
Walter Meeuws gaf de Beverse frustratie toe, maar toonde zich opnieuw heel realistisch. “We missen een echte spits. Met Ogunsoto of Sterchele staan we in de middenmoot. Dat is de realiteit en daar moeten we mee leren leven.” Hij benadrukte dat de positieve punten niet uit het oog mogen verloren worden. “De essentie is kansen creëren. Dat doen we, maar we scoren niet. Iedere keer dat onze spitsen voor doel komen, kiezen ze de verkeerde oplossing. We trainen er regelmatig op, maar in de wedstrijd mislukt het iedere keer opnieuw. Ik wil mijn spelers wel complimentereren dat ze na de rode kaart zijn blijven vechten. Maar volgende week praat iedereen over de cijfers en is het goede spel weer vergeten. Dat is ook de realiteit zeker?”
 
Over scheidsrechter Peter Vervecken had Meeuws weinig goede woorden over. “Het is de tweede of derde keer dat hij ons flikt dit jaar. Tegen Lierse floot hij ook al niet voor een flagrante handsbal. Een gele kaart voor Bozic was op zijn plaats in de geest van de wedstrijd, maar hij reageert op de reacties van vijf spelers van Club Brugge. Ik begrijp dat zij zo reageren, maar als hij de reglementen volgt, kan hij voor één van hen ook een gele kaart trekken. Misschien krijgt één van hen dan nog een tweede geel karton. Bovendien hebben we het geluk ook nooit aan onze kant. Het wordt tijd dat dat ook eens verandert.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties